לפעמים יש ימים שהחיים פשוט דורשים את האוכל שמזכיר לנו את הילדות. זה יכול להיות כל דבר, אבל אם הייתי צריכה לבחור, פסטה ברוטב עגבניות היא הבחירה המושלמת.
הפסטה הזו, עם הרוטב שכולו טעמים חמימים, היא כל מה שאני צריכה כשבא לי לשוב לרגעים פשוטים וטעימים. אז מה עושים עם חבילת פסטה? הנה המתכון לפסטה ברוטב ילדות שמלאה בטעמים!
הכנת הפסטה הזאת היא אחת הפשוטות והטעימות ביותר שתמצאו. כל מה שצריך הוא כמה חומרים בסיסיים שמצויים תמיד בבית, ומנה שתהיה מושלמת אפילו אם לא תמיד יש לכם זמן לבשל שעות.
עוד באותו הנושא
מצרכים
-
1 חבילת פסטה (אפשר כל סוג שאתם אוהבים, אני השתמשתי בצורת קונכיות קטנות)
-
2 כפות שמן זית
-
1 כף מלח שטוחה
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 כפית פלפל שחור
-
½ כפית כורכום (לא חובה)
-
טיפי כמון (לא חובה)
-
1 כפית סוכר
-
3-4 שיני שום כתושות
-
1 קופסה רסק עגבניות
-
1 קופסה עגבניות מרוסקות
-
3-4 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה
-
בסיר רחב מוזגים מעט שמן זית ומוסיפים את כל התבלינים: מלח, פפריקה, פלפל, כורכום, כמון וסוכר. מערבבים את התערובת עד שתהיה טמפרטורה גבוהה והחומרים יתפשטו ויתנו ריח נפלא. זה לוקח כ-2 דקות.
-
מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים היטב.
-
מוסיפים את הרסק עגבניות ומערבבים.
-
מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומערבבים שוב.
-
שופכים את המים הרותחים, מכסים ומביאים לרתיחה.
-
כשהמים רותחים, שופכים את הפסטה פנימה, מערבבים ומסובבים את המכסה.
-
התחילו למדוד זמן עם טיימר – יש לערבב כל 3 דקות, לסגור את המכסה, ולחזור על זה שלוש-ארבע פעמים עד שהפסטה מוכנה. התוצאה היא רוטב סמיך וטעים.
הצגת פוסט זה באינסטגרם
פוסט משותף על ידי סמדר שחר קייטרינג וקונדיטוריית בוטיק (@smadar_shahar)
* תראו שיש לכם כיסוי מלא של מים.
* משך הבישול משתנה גם בהתאם לסוג הפסטה. הקונכיות הקטנות מתבשלות מהר יותר.
* פשוט טועמים ומחליטים ואם אוהבים יותר דליל שימו בכיף עוד כוס מים, תערבבו וזה חלום.
לסיום, אם בא לכם לגוון, אפשר להוסיף קוביות עוף או נקניקיות חתוכות, אבל בשבילי – הפסטה ברוטב הזה היא פשוטה ומושלמת.
נסו וספרו בתגובת איך יצא לכם!
פשוט וקל, עוד לא ניסיתי, אבל נחמד שיש פה גם מתכונים של סמדר באתר. ממליץ לעקוב אחרי עמוד האינסטרגם שלה!