בימים האחרונים, ובעקבות המתיחות הביטחונית בלבנון קוראות מדינות רבות לאזרחיהן להימלט מהמדינה, לקראת מלחמה כוללת מול ישראל. בין המדינות ניתן למנות את ארה"ב, בריטניה, צרפת, איטליה ושבדיה – שאף הגדילה לעשות וסגרה את השגרירות בלבנון, אך גם מדינות ערביות רבות.
המתיחות בלבנון עלתה משמעותית לאחר החיסולים הישראלים בשבוע שעבר של ראש הלשכה המדינית של החמאס איסמעיל הנייה, וחיסולו של רמטכ"ל חיזבאללה פואד שוכר, בלב רובע הדאחייה של ביירות.
בתוך כך פרסם ערוץ אל-חדת' הסעודי פורסם היום תיעוד בו ניתן לראות את הצפיפות והכאוס השורר באולם היוצאים בנמל התעופה רפיק אל-חרירי בעיר הבירה ביירות, בסרטון שכותרתו: "נהירה גדולה לעזוב את לבנון".
עוד באותו הנושא
כאמור, צרפת ואיטליה קראו היום לאזרחי מדינותיהן לצאת מלבנון. משרד החוץ הצרפתי עודד את אזרחי צרפת המתגוררים באיראן לעזוב כבר שלשום את המדינה עקב החשש לסגירת המרחב האווירי שלה, וקרא לאזרחים השוהים בה בחופש למהר לעזוב אותה. כמו כן קראה צרפת לאזרחיה המטיילים בלבנון למהר לעזוב אותה, "כל עוד יש טיסות מסחריות זמינות".
שר החוץ האיטלקי, אנטוניו טאיאני, פרסם ברשת X ציוץ בו הוא קרא לאזרחי המדינה שמטיילים בלבנון להימנע לחלוטין מנסיעה לדרומה, ולחזור לאיטליה בהקדם, "בהתחשב במצב המידרדר".
בנוסף, אתמול קראה שבדיה לאזרחיה לעזוב את לבנון – ואף הגדילה לעשות וסגרה את השגרירות בביירות, לפי שעה באופן זמני. גם שגרירות ארה"ב ביקשה מאזרחיה לצאת מהמדינה ולקנות כרטיס טיסה "לאן שאפשר – גם אם לא מדובר ביעד המועדף".
בריטניה פרסמה הודעה לאזרחיה בה היא מפצירה בהם "לעזוב באופן מיידי" את לבנון משרד החוץ הירדני, כבר פרסם בימים האחרונים קריאות לאזרחים לעזוב את המדינה, והיום שב וביקש מאזרחים ירדניים לעזוב את לבנון בהקדם האפשרי.
כמו כן אתמול דווח כי חברת התעופה של כווית הצטרפה לשורה ארוכה של חברות תעופה, הודיעה על הפסקת טיסותיה באופן זמני משדה התעופה של ביירות החל מיום שני.
בתוך כך, על רקע תגבור כוחות צבא ארה"ב באזור, סגן היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב ג'ונתן פיינר אמר היום כי מדובר באמצעי הגנה מניעתיים בלבד. "המטרה שלנו היא ירידה בהסלמה, הרתעה והגנה על ישראל", אמר פיינר בריאיון לרשת CBS. כמו התייחס הבכיר לקריאה לאזרחים אמריקנים לעזוב את לבנון: "אנו מנסים להתכונן לכל תרחיש במזרח התיכון".
לצד זאת הכחישה מנהלת התעופה האזרחית בלבנון את השמועות על ביטול טיסות נכנסות ויוצאות מביירות. גורמים מקומיים טענו בהודעה לערוץ לבנוני כי "אין החלטה לסגור את השדה, וכי מדובר רק בהחלטה של כמה חברות תעופה להימנע מהגעה ללבנון בתקופה זו".
נמל התעופה עצמו עלה לכותרות בחודש יוני בעיתון "טלגרף" הבריטי שחשף כי תחתיו מוחבאים טילים בליסטיים, רקטות בורקאן, טילי פלק וחומרי נפץ של חיזבאללה – שהופכים אותו, מטבע הדברים, וככל שידיעה זו נכונה – למטרה מרכזית עבור תקיפה ישראלית.