ההפגנות המתרקמות ברצועת עזה נגד שלטון חמאס, צברו תאוצה בימים האחרונים. מההפגנות בבית לאהיא, שם החלו תושבי הרצועה לקרוא לשים קץ למלחמה ולהעביר את חמאס משליטה על גורלם, ועד למחאות שצצו במחנות הפליטים ג'בליה וחאן יונס.
בסיקור העולמי מצביעים על זעם שנאגר בקרב התושבים בעזה במשך שנים של סבל תחת שלטון חמאס. אך האם השינוי הזה הוא אמיתי? יתכן שמדובר במניפולציה של חמאס כדי לשמר את יציבות שלטונו.
ההפגנה שנערכה בעזה:
"برا برا حماس تطلع برا".
سكان غزة يقولون في وجه الدواعش انه طفح الكيل من المآسي التي جلبتها هذه الحركة الإرهابية عليهم pic.twitter.com/5TOfpf1pe8עוד באותו הנושא
— افيخاي ادرعي (@AvichayAdraee) March 25, 2025
המפגינים: "ילדים בעזה רוצים לחיות"
ההפגנות שפרצו בעזה מתפשטות במהירות ומגיעות לאזורים שמוכרים כמעוזי חמאס. המפגינים, שנראים כמו אזרחים שנמאס להם מחיים תחת משטר טרור, מוחים על ההתנהלות ההומניטרית של חמאס, במיוחד על הזנחת צורכי הציבור, עליית המחירים המהירה, וההפסקת הסיוע החיוני לאזרחים.
"הילדים בעזה רוצים לחיות", צועקים המפגינים, ודורשים לסיים את הסיוט. המחאות מצביעות על שינוי בגישה של הציבור העזתי, אך גם מעוררות תהיות האם השלטון מאחורי המהומות לא מנסה להשתמש בתסכול הזה כדי להפעיל מניפולציה ולהפנות את האצבע כלפי מדינת ישראל.
כ"ץ לתושבים: הפסקת המלחמה – סילוק חמאס
כ"ץ לתושבים: הדרך היחידה להפסיק את המלחמה – סילוק חמאס | צילום: אלעד מלכה pic.twitter.com/ukB50CVs3M
— דסק רגע (@deskrega) March 26, 2025
"העזתים יכולים להפגין, עלינו לא ליפול בפח"
אלעד הומינר, סגן העורך הראשי ב'רגע NEWS', מציין כי על אף שההפגנות עשויות להיראות כנקודת מפנה או שינוי ממשי, כדאי להיות זהירים לא להיסחף אחרי מהלכים שמשרתים את מטרות חמאס. "העזתים יכולים להמשיך להפגין, אך עלינו לא ליפול בפח", כתב הומינר. הוא מדגיש כי חמאס, גם כשמעמדו תחת איום, לא יוותר על שליטתו ברצועה ויכול להיות שהוא למעשה מאשר את המחאות בתיאום עם גורמים פנימיים כדי לשדר תמונה של יציבות שלטונית.
خبر فوری – تظاهرات فلسطینیان علیه تروریستهای حماس
فلسطینیان در محله شجاعیه واقع در شرق غزه دست به تظاهرات زده و خواستار خروج حماس شدند.
معترضان شعار می دهند: "به خاطر خدا، حماس بیرون برود" pic.twitter.com/AFlRtcLDGP
— مرد مشکی پوش (@RADOCLUB) March 26, 2025
האתגר: לנהל את המלחמה האמיתית
הבעיה האמיתית היא לא בהפגנות, אלא בהבטחת שלומם של החטופים. האירועים בעזה מעלים שאלות רבות והמצב הנוכחי מציב את ישראל בפני אתגר כפול: לא להיגרר אחרי פרופגנדה חסרת ערך, ובו בזמן להמשיך לנהל את המלחמה האמיתית לשחרור החטופים ולסיום שלטון הטרור בעזה.