לאחר שבתקשורת הערבית כבר מאשרים את דבר חיסולו של מח"ט חאן יונס וסגנו של מוחמד דף, ראפע סלאמה, ובישראל ממתינים בציפיה לקבלת אישור בדבר מותו של ראש הזרוע הצבאית של החמאס בעצמו, ניתן לפרסם את הפרטים אודות ליל שישי הדרמטי בו ניתנה הפקודה לבצע את החיסול אותו רצתה ישראל לבצע כבר שנים.
בלילה בין שישי לשבת, בשעה 00:15, אישר ראש הממשלה בנימין נתניהו את המבצע בשיחה טלפונית שניהל מזכירו הצבאי, האלוף רומן גופמן. גופמן העלה על הקו את ראש השב"כ רונן בר, שהציג בפני נתניהו את הפרטים. ראש הממשלה רצה לדעת שלושה דברים: האם יש חטופים במתחם, מה מידת "הנזק האגבי", ובסוג החימושים. ראש השב"כ השיב שבסבירות גבוהה – אין חטופים מסביבו של הארכי-מחבל.
בנוגע לשאלת הנזק האגבי, המקום שבו הסתתרו דף וסגנו נחשב לבסיס חשאי של החמאס, בו מסתובבים מחבלים בלבוש אזרחי, ומשום כך סביר להניח כי הדיווחים העזתיים לגבי אזרחים הרוגים מופרזים בכמותם. כמו כן, בישראל טוענים כי הנקודה נמצאת בחורשה בסמוך לאל-מוואסי, מחוץ למרכז האוכלוסייה במקום ולכן הנזק האגבי נמוך יחסית.
עוד באותו הנושא
יחד עם זאת, בהתבסס על דרכו של ארגון הטרור להיטמע בקרב אוכלוסייה אזרחית תוך שימוש בהם כמגן אנושי, לא מן הנמנע כי גם לאחר הנסיון הישראלי למזער את הנזק האגבי, סביר להניח כי בקרבת המחבל נמצאו גם אזרחים שמצאו את מותם בתקיפה.
לגבי התוצאות המיוחלות – בעוד שבחמאס מודיעים, כאמור על מותו של ראפע סלאמה, אין עדיין ודאות לגבי מצבו של מוחמד דף. עם זאת, המודיעין הישראלי מעריך בסבירות של 100% כי ראש הזרוע הצבאית של החמאס היה בזירת התקיפה, ומשום כך סביר להניח שדף אכן נפגע.
לאחר קבלת האישור הסופי, התקיפה יצאה לדרך בארבע שלבים.
ראשית, הפציץ חיל האוויר את הבנין בחלק בו מוחמד דף וראפע סלאמה שהו. לאחר מכן, פגע טיל נוסף שהחריב את כל הבניין. מטח האש השלישי יצר חגורת אש סביב האזור כולו שמנע מכוחות אחרים להגיע ולסייע בחילוץ. הפגיעה הרביעית כללה טיל חודר בונקרים שהשמיד מתחם תת קרקעי מתחת למבנה.
הרציונל הישראלי התבסס על ההערכה שקיימת גישה תת קרקעית לבניין, אליה דף עשוי להימלט, ולכן גם אם הוא ירד מתחת לפני הקרקע, הטיל הרביעי מיועד לחסל אותו שם. מסיבה זאת הוחלט לשטח את הבניין קודם לכן, על מנת לאפשר לטיל חודר הבונקרים להגיע לתת-קרקע בקלות.
משרד הבריאות של ארגון חמאס מסר כי עשרות בני אדם נהרגו בתקיפה וכ-290 נפצעו. בעזה הגיבו בזעם כלפי ישראל אך גם בביקורות על חמאס לנוכח הדיווחים על כך שדף נכח באזור הומניטרי בעת ניסיון הסיכול.