רס"ל י', לוחם ביחידה הרב-ממדית שנפצע באורח קשה בקרב בג'בליה, השתתף הבוקר (ו') במרתון ירושלים 2025 – במסגרת קבוצת השיקום הייצוגית של מרכז גנדל בהדסה הר הצופים, שכללה מטופלים ומטפלים שצעדו יחד למען שיקום, תקווה וחיים חדשים.
"את הריצה שלי אני מקדיש להוד, זכרו לברכה, ולצוות שלי"
י', בן 23 מירושלים, נפגע מקליעי מחבלים כאשר ניסה לחלץ את מפקד הפלוגה שלו, הוד שרייבמן ז"ל, במהלך פעילות קרקעית בעזה. הוא פונה תחת אש והובהל במסוק במצב קשה לבית החולים.
לאחר ניתוח מורכב וחודשים של שיקום מאומץ, הצליח הלוחם הנחוש לרוץ יחד עם קבוצת מטופלי השיקום של הדסה – ובהם לוחמים, שוטרים ואזרחים, חלקם נפצעו בלחימה וחלקם בתאונות אזרחיות.
עוד באותו הנושא
"את הריצה שלי אני מקדיש להוד, זכרו לברכה, ולצוות שלי שלחם איתי כתף אל כתף ועדיין נמצא בשטח", אמר י' בסיום המרתון. "בזכות הצוות בהדסה – הצלחתי לרוץ".
שיקום עם יעד: "מישהו לרוץ איתו"
היוזמה להקים קבוצת ריצה שיקומית למרתון נולדה אצל אילה הרסט, פיזיותרפיסטית במרכז השיקום, שהציעה למטופלים להציב יעד שיקומי מוחשי – להשתתף במרתון ירושלים. היוזמה זכתה לשם "מישהו לרוץ איתו", בהשראת ספרו של דוד גרוסמן, אשר בירך אישית על המיזם.
"המטרה הייתה לאפשר למטופלים להתאמן יחד עם הצוותים, להציב יעד, ולציין את הדרך הקשה שעברו", הסבירה הרסט. "זהו רגע של חגיגה – עבורם, ועבורנו, המטפלים שלהם".
במהלך השבועות האחרונים התאמנו עשרות מטופלים – בהם לוחמים שנפצעו בלחימה בעזה – לקראת השתתפותם במרוץ, תוך שהם מתמודדים עם מגבלות פיזיות ורגשיות, חלקם עדיין עם תחבושות, קביים או שאריות של פציעות טריות.
לוחם אחד, מסע אחד – ושיקום שלא עוצר
י' מתאר את ההחלטה לרוץ כחלק מתהליך החזרה לעצמו: "כששמעתי על קבוצת הריצה ידעתי שזה בשבילי. עברתי ניתוחים, הייתה פציעה ביד וברגל, אבל הצוות דחף אותי כל הזמן קדימה. כל יום התאמן איתי מישהו אחר – והצלחתי. זה סמל לשיקום שלי".
המרכז לשיקום ע"ש גנדל נבנה במתכונת מואצת בהר הצופים עם פרוץ מלחמת "חרבות ברזל", והחל לפעול בינואר 2024. מאז טופלו בו מאות פצועים, שחלקם הגדול עדיין שוהה בו ועובר טיפולים אינטנסיביים לקראת חזרה לחיים.