אם הייתם שואלים ילד, מבוגר או אפילו את סבתא שלכם מהי העוגייה הכי טעימה בעולם, רוב הסיכויים שהתשובה הייתה "אוראו". כן, אותה עוגיית שוקולד-קרם קטנה שמצליחה לכבוש את הלב והחך של מיליוני אנשים, כבר למעלה ממאה שנה. כן, השבוע, עוגיית אוראו חוגגת יום הולדת 109 ואי אפשר שלא להתרגש.
העוגייה שנולדה ב-1912 ומאז רק גדלה
הכל התחיל ב-6 במרץ 1912, כשעוגיית האוראו הראשונה נמכרה. מאז, היא לא מפסיקה לשבור שיאים – במאה השנים שחלפו נמכרו יותר מ-500 מיליארד עוגיות, ובכל יום נמכרות כ-95 מיליון עוגיות אוראו בעולם.
אם היינו בונים מגדל מכל עוגיות אוראו שנמכרות ביום אחד, היינו מגיעים לגובה מדהים של 136 פעמים האוורסט.
עוד באותו הנושא

איך אתם אוהבים את האוראו שלכם?
לאוראו יש קהל מעריצים נאמן, שלכל אחד מהם יש שיטה משלו לאכול את העוגייה. יש כאלה שאוהבים להפריד את הביסקוויטים, אחרים טובלים בחלב, ויש מי שאוהב רק את הקרם ומשאיר את הביסקוויטים בצד.נעשו אפילו מחקרים שהוכיחו שכחצי מהאנשים שמנשנשים אוראו מפרידים את שני הביסקוויטים לפני שאוכלים.

עוגייה קטנה – יצירתיות גדולה
אמנית האוכל טישה צ'רי הפכה את הקרם הלבן של אוראו ליצירות אמנות מיניאטוריות. בין היתר, היא יצרה דמויות כמו המפלצת 'מדוזה' מהמיתולוגיה היוונית ואת 'המונה ליזה' של ליאונרדו דה וינצ'י. זו רק דוגמה לאיך עוגייה פשוטה יכולה להפוך ליצירת אמנות קולינרית.
העובדה המעניינת שלא רבים יודעים היא שעוגיית אוראו בגרסתה הקלאסית היא טבעונית לחלוטין. היא לא מכילה ביצים, חלב או מרכיבים אחרים מהחי, מה שהופך אותה למתאימה כמעט לכל אחד. זהו נתון שמתווסף לעובדה שלוקח בדיוק 59 דקות לייצר עוגיית אוראו – משלב ערבוב החומרים ועד לאריזה.

כשאוראו פוגשת את האבטיח
לאורך השנים, אוראו לא חששה להתנסות בטעמים חדשים ומיוחדים. אחד המוזרים שבהם היה טעם אבטיח, שהושק בקיץ 2013. העוגיות במהדורה המיוחדת זכו לאהדה רבה, ואפשר להשיג אותן גם היום דרך אתרים כמו אמזון.
אז, אם אתם מחפשים רעיון לתחפושת מקורית לפורים, אפשר לשקול להתחפש לעוגיית אוראו וכוס חלב. מדובר בתחפושת מושלמת שתהפוך אתכם לכוכבי המסיבה.