ראש הממשלה בנימין נתניהו ויו"ר הימין הממלכתי גדעון סער קיימו הערב (ראשון) הצהרה משותפת – שבה הודיע השר לשעבר על הצטרפותו לממשלה בפעם השנייה במהלך המלחמה. סער יתמנה לשר ללא תיק, יהיה חבר בקבינט המדיני-ביטחוני וייקח חלק גם בפורום ההתייעצויות הביטחוני המצומצם של נתניהו.
תיק הביטחון, שעליו הודיע שוויתר לפני כשבוע בתמורה לכניסה לממשלה, לא הובטח לסער – אך גם האפשרות לא נפסלה סופית. בינתיים, סער גם לא יצטרף לליכוד, אך גם זה ייתכן שיקרה בהמשך.
מי שתיווך בין הצדדים הוא שר המשפטים יריב לוין. במערכת הפוליטית מעריכים כי לאחר שהמצב הביטחוני בצפון יירגע, ההסכם בין נתניהו לסער יורחב – ויתבסס בחלקו על המשא ומתן שהתקיים בסיבוב הקודם, אך זה ייקח זמן.
"גדעון סער נענה לבקשתי לחזור לממשלה", אמר נתניהו בהצהרה הערב, וטען: "עם פרוץ המלחמה, פעלתי מיד להקים ממשלה רחבה ויציבה ככל האפשר. לכן, הערכתי מאוד את הצטרפותם לממשלה של בני גנץ וגדעון סער, והצטערתי כשהם עזבו. מאותה סיבה, אני מעריך את העובדה שגדעון סער נענה לבקשתי והסכים היום לחזור לממשלה. מהלך זה תורם לאחדות בתוכנו, ולאחדות מול אויבינו".
לדבריו, בדיוני הקבינט המדיני-ביטחוני "התרשם מאוד מראייתו הרחבה של סער, ומיכולתו להציע פתרונות יצירתיים בעיות סבוכות. לא אחת ראינו עין בעין את המהלכים שיש לבצע. זה לא סוד שהיו בנינו בעבר מחלוקות, אבל מאז 7 באוקטובר שנינו שמנו מאחורינו את כל משקעי העבר. כך היה כשגדעון סער הצטרף לממשלה באוקטובר, וכך גם יהיה כשגדעון חוזר היום לממשלה ולקבינט המדיני-ביטחוני. אנחנו נעבוד יחד, שכם אל שכם, ואני מתכוון להיעזר בו בפורומים המשפיעים על ניהול המלחמה".
סער טען בהצהרתו כי הצטער להתפטר מהממשלה בחודש מרץ האחרון, למרות תמיכתו במטרות המלחמה, בשלב שבו לדבריו הרגיש שלא יכול היה להשפיע כחבר קבינט המלחמה. "בשעתו, כשהתפטרתי מהממשלה מתחתי ביקורת על מה שראיתי כדשדוש. ברור שהגישה שבאה לידי ביטוי מביירות ועד חודיידה היא גישה אקטיביסטית מובהקת, שבה אני מצדד מאז ומתמיד".
ער הוסיף: "על כן, נעתרתי לבקשת נתניהו להצטרף לממשלה ולתרום לעבודתה במוקדי קבלת ההחלטות מניסיוני ומיכולותי. זהו המעשה הפטריוטי והנכון לעשות כעת. אני מצטרף לממשלה בשלב זה ללא הסכם קואליציוני – אבל עם השקפת עולם סדורה ועם גישה פטריוטית עזה למען עמנו. עם ראש הממשלה היו לי בעבר שנים של יחסי עבודה ושיתוף פעולה קרובים וטובים מאוד והיו גם שנים של קרע פוליטי ואישי.
"בממשלה הנוכחית עבדנו ביחד באופן ענייני וללא משקעים. שמרנו על קשר גם לאחר מכן. השיחות בינינו התמקדו במלחמה, על היבטיה השונים. מצאנו מכנה משותף רחב. אני מאמין שנוכל לעבוד יחד שכם אל שכם, בלי מחיצות, למען ישראל וביטחונה". לדבריו, "במצב הנוכחי, ולאחר ששקלתי את הדברים הגעתי למסקנה כי אין תוחלת בהמשך הישיבה באופוזיציה, במצב שבו עמדות רוב חבריה בנושא המלחמה, שונות ואף רחוקות מעמדותיי. זוהי עת בה חובתי לנסות ולתרום ליד שולחן קבלת ההחלטות".