ציוץ של העיתונאי אלמוג בוקר הבוקר (א') הצליח לעורר מחדש את תשומת הלב לקיבוץ כרם שלום – יישוב קטן על גבול עזה, שמצליח להוות סמל נדיר לשיתוף פעולה בין דתיים לחילונים.
"קיבוץ כרם שלום מתנהל כבר כמה שנים טובות כקהילה מעורבת – קהילה של דתיים וחילוניים שבחרו לחיות יחד", כתב בוקר, והוסיף: "ביום שישי הגיעו לקיבוץ גם חילונים וגם דתיים מהציונות הדתית שמתעניינים במעבר לכרם שלום".
לכל המטנפים: קיבוץ כרם שלום מתנהל כבר כמה שנים טובות כקהילה מעורבת – קהילה של דתיים וחילוניים שבחרו לחיות יחד.
חיה ותן לחיות.
ותתפלאו זה עובד בצורה יוצאת דופן.
ביום שישי הגיעו לקיבוץ גם חילונים וגם דתיים מהציונות הדתית שמתעניינים במעבר לכרם שלום.
וכן, זה אותם אלה שמתגייסים… https://t.co/CVXzf6rbPbעוד באותו הנושא
— almog boker (@bokeralmog) March 30, 2025
"תודה למי שבוחרים לחיות על קו הגבול"
בוקר לא הסתיר את כעסו על ההתנגדויות שצפו בעקבות הדיווחים על ההתיישבות הדתית באזור ואת הציוץ סיים בהזמנה לומר "תודה לחילונים והדתיים שבוחרים לחיות על קו הגבול".
"בשביל זה בדיוק התאמנו בכיתת הכוננות"
מאחורי הסיפור הזה עומדים גם גיבורים שהפכו לסמל בעצמם: עמיחי ישראל וידידיה רזיאל ז"ל, שגדלו יחד ביישוב פסגות והצטרפו לגרעין הדתי שהגיע לחזק את הקיבוץ שעמד אז בפני סגירה. כשפרצה המתקפה הרצחנית על הקיבוץ בבוקר ה-7 באוקטובר, הם היו מהראשונים להגיב. "בשביל זה בדיוק התאמנו בכיתת הכוננות", אמר עמיחי – ומסר לאשתו: "שהילדים ירקדו שמחת תורה היום".
השניים נפלו בגבורה בקרב עם המחבלים, אך מנעו את חדירתם לבתי הקיבוץ והצילו חיים רבים.
"נלחמים בעזה, כדי שכולנו נוכל לשבת בבית ולצייץ בביטחון"
מאז, השותפות בין חילונים לדתיים בקיבוץ רק התהדקה. לדברי בוקר, "הם מגייסים שוב ושוב למילואים ונלחמים בעזה, כדי שכולנו נוכל לשבת בבית ולצייץ בביטחון".
נראה כי סיפורו של הקיבוץ שהפך לסמל של אחדות – מוכיח שלא רק אפשר להילחם יחד, אלא שאפשר גם לחיות יחד, לבנות יחד, ולהאמין יחד בעתיד טוב יותר.