חקירת פרשת 'קטארגייט' מתרחבת, וכעת כוללת גם היבטים הקשורים לאמצעי התקשורת: שלושה עיתונאים בכירים – שירית אביטן כהן מ'ישראל היום', סולימאן מסוודה מ'כאן 11' וניר דבורי מ'ערוץ 12' – זומנו למסור עדות ביחידת להב 433.
על פי החשד, יועציו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, יונתן אוריך ואלי פלדשטיין, ביקשו מהעיתונאים להעביר מסרים המשרתים את האינטרסים של קטאר.
ההודעה החריגה של היועמ"שית
במקביל, היועצת המשפטית לממשלה ופרקליט המדינה פרסמו היום הודעה חריגה, בה נכתב כי קיים "חשד משמעותי" כי העיתונאי צביקה קליין, עורך ה-Jerusalem Post, היה חלק מהמנגנון של קבלת טובות ההנאה מקטאר יחד עם יועצי ראש הממשלה. החקירה בעניינו התמקדה בקבלת טובות ההנאה – ובניגוד לשאר העיתונאים, קליין נחקר באזהרה. עם זאת, זמן קצר לאחר פרסום ההודעה – שוחרר קליין ממעצר הבית.
עוד באותו הנושא
עוד הבהירו בפרקליטות כי העיתונאים האחרים שזומנו למסור עדות אינם חשודים ואינם נשאלים על מקורותיהם.
בית המשפט לא נענה לבקשת המשטרה
הבוקר התקיים דיון בבית משפט השלום בראשון לציון, במסגרתו ביקשה המשטרה להאריך בשבעה ימים את מעצרם של אוריך ופלדשטיין – אך בית המשפט האריך את המעצר ביממה בלבד, כפי שעשה גם בתחילת השבוע (אז ביקשה המשטרה תשעה ימים, וקיבלה יומיים בלבד).
בדיון טענה נציגת המשטרה כי קיימות סתירות בין גרסאות החשודים, וכי קיים צורך בעימות נוסף. כשנשאלה האם השניים חשודים בפגיעה בביטחון המדינה, השיבה: "אין חוות דעת כתובה של השב"כ".
הדיון הקודם: השופט דרש נוכחות פיזית
נציין כי בדיון שהתקיים מוקדם יותר השבוע, הביע נשיא בית המשפט השופט מנחם מזרחי תמיהה על כך שהיועצים הופיעו לדיון בהיוועדות חזותית בלבד – ודרש להביאם פיזית לדיונים הבאים.
מלבד אוריך ופלדשטיין, נחקרו גם איש העסקים גיל בירגר, ששוחרר למעצר בית, ועלה בפרסומים כמי שתיווך תשלום מהלוביסט הקטארי ג'יי פוטליק לפלדשטיין. לפי דיווח של מיכאל שמש, פוטליק אף נפגש עם שר הדתות מיכאל מלכיאלי בדצמבר 2024.
התגובות בזירה הציבורית
העיתונאית מוריה אסרף הזהירה מפני תקדים מסוכן: "עיתונאים שנחקרים על תפקידם – זו תמרור אזהרה בדמוקרטיה". גם שירית אביטן כהן פרסמה ברשת X: "האם בישראל 2025 יש עדיין חיסיון עיתונאי? נגלה מחר."
ראש הממשלה בנימין נתניהו עצמו הגיב בתחילת השבוע לפרשה, באומרו: "קטארגייט? בלוף אחד ענק. איך אתם, העיתונאים, לא מתביישים?"