ברקע הסערה הציבורית סביב חוק הגיוס, שר הבריאות ח"כ אוריאל בוסו התייצב הבוקר (ג'), בוועידת איגוד התאגידים העירוניים באילת – והבהיר כי מעולם לא השתמש בביטוי "נמות ולא נתגייס". בוסו, קצין בצה"ל בעברו, קרא להוציא את הדיון מהכיכרות אל החדרים המקצועיים, והציג במקביל נתונים מעודכנים על מצב מערכת הבריאות מאז פרוץ המלחמה, כולל השקעות נרחבות בתחום בריאות הנפש והיערכות לשיקום אלפי נפגעים
מעולם לא אמרתי את זה
בראיון שהתקיים עם עם קרן מרציאנו, אמר השר אוריאל בוסו: "אני קצין, וגם מבני משפחתי משרתים בצבא. מעולם לא שמעת אותי אומר את זה ("נמות ולא נתגייס", י.ב.). אני מציע שהדיונים על החרדים ייעשו בחדרים המתאימים ובוועדות, שם גם אין את ההתלהמות וההקצנה של כל צד".
הנתונים שהדהימו את OECD
לדברי בוסו, מערכת הבריאות הישראלית טיפלה ביותר מ-20,000 נפגעים מאז תחילת המלחמה – מספר שלא הופיע באף תרחיש חירום. "הצגתי את הנתון הזה בפני ה-OECD, והם התפלאו כיצד עשינו את זה", אמר. "גם בתחום השיקום הגענו להיערכות בלתי נתפסת – עלות מיטת שיקום היא חצי מיליון שקל, ויש לנו יותר מ-1,500 מיטות שיקום".
עוד באותו הנושא
בריאות הנפש עברה לקדמת הבמה
"זו הייתה החצר האחורית של מדינת ישראל", אמר השר, "אבל היום זה בראש סדרי העדיפויות". לדבריו, בשנת 2024–2025 הושקעו 1.4 מיליארד שקל בתחום, כולל תוספת מטפלים, חיזוק המרפאות בפריפריה וקיצור הכשרת פסיכיאטרים. "אנחנו נמצאים בפיק גדול, וזה אף פעם לא מספיק. הריפוי האמיתי יהיה כשיחזרו 59 החטופים".
אין עזיבה המונית של רופאים, התורים מתקצרים – אבל לאט
בוסו שלל את הטענות לנטישת רופאים בעקבות מדיניות הממשלה: "בדקנו – אין עזיבה מאסיבית. אנחנו קוראים לרופאים להישאר בארץ, ומקדמים רפורמה להגדלת מספר לומדי הרפואה בישראל לצד עידוד עליית רופאים מחו"ל. תוך 4–5 שנים נראה את ההשפעה בשטח".
"עשינו קפיצה לא רעה בקיצור התורים", אמר השר, "וזה קשור גם לרפורמות בכוח האדם הרפואי שעדיין מתבשלות".
צפו בראיון המלא:
ומה עם הפוליטיקה?
כשנשאל אם ש"ס מתכוונת להפיל את הממשלה, התחמק: "לשמחתי, אני מתעסק בנושאי הבריאות. יש לנו את יו"ר התנועה, הרב אריה דרעי, והוא יעסוק בנושאים הללו".