היום (ד') מציינים את יום המודעות העולמי לאוטיזם. במערכת החינוך ייערכו היום פעילויות הסברה ביוזמת מערך החינוך המיוחד, במטרה לקדם הכלה וקבלה של תלמידים על הרצף האוטיסטי.
במסגרת היום, מתקיים יום עיון מיוחד בנושא אוטיזם ושונות נוירולוגית בהובלת משרד החינוך, הסתדרות המורים והמכללה האקדמית גבעת וושינגטון.
בנוסף, בבתי הספר מתקיימות פעילויות חינוכיות שמטרתן לחשוף את התלמידים למגוון היבטים הקשורים באוטיזם ולחזק את ערכי הקבלה וההכלה.
עוד באותו הנושא
"כיתה טובה היא כזו שמצליחה לתת מקום לכולם"
נתונים שפורסמו על ידי משרד החינוך חושפים כי בישראל לומדים כיום כ-56,000 תלמידים עם אוטיזם, המהווים 16% מכלל התלמידים הזכאים לחינוך מיוחד. כ-22,000 מהם לומדים במסגרות החינוך המיוחד, בעוד היתר משולבים בבתי הספר הרגילים.
"יום המודעות לאוטיזם מזמין אותנו לעצור רגע ולזכור את מה שאנחנו יודעים מהשטח. כל תלמיד מגיע עם דרך משלו להבין את העולם, וכל מורה יודע כמה שונות יש באמת בכיתה אחת", מסר שר החינוך יואב קיש. "כשאנחנו מצליחים לפגוש את השונות הזו בגובה העיניים, בלי שיפוט ובלי שבלונות – שם מתחיל חינוך אמיתי", הוסיף.
מנכ"ל משרד החינוך, מאיר שמעוני הסביר: "כיתה טובה היא לא כיתה שבה כולם אותו דבר, אלא כזו שמצליחה לתת מקום לכולם. היום, יותר מתמיד, ברור לנו שהשונות בין תלמידים היא לא אתגר חיצוני למערכת – היא חלק ממנה".
עלייה בשיעור האבחון של אוטיזם
נזכיר כי אתמול פורסמו נתונים של משרד הרווחה שמראים עלייה של 15% בקצב הגידול של אנשים המאובחנים עם אוטיזם בישראל.
- בכל שנה, מוכרים על הרצף האוטיסטי כ-4,500 אנשים נוספים בממוצע. 36,319 אנשים מוכרים כיום במשרד הרווחה על הרצף האוטיסטי וזאת לעומת 31,479 אשתקד.
- במהלך שנת 2024 הוכרו 4,840 ילדים ובוגרים על הרצף האוטיסטי על ידי מנהל מוגבלויות של משרד הרווחה.
- כיום כ-10,000 אנשים עם אוטיזם בכל רמות התמיכה משולבים בקהילה.
"בשנים הקרובות יותר ויותר אנשים עם מוגבלויות בכלל, ועם אוטיזם בפרט, יהוו חלק בלתי נפרד מחיי הקהילה בישראל", מסר שר הרווחה יעקב מרגי.