הממשל האמריקני מגביר את מאמציו בזירה הבינלאומית להגנה על ישראל מפני תקיפה איראנית אפשרית, תוך שילוב של דיפלומטיה ופעילות צבאית. בעוד שוושינגטון ממשיכה לקרוא לאיראן להימנע מהסלמה, היא פועלת במקביל לחיזוק יכולות ההגנה האזוריות ולגיוס תמיכת מדינות ערב.
בבית הלבן, הנשיא ג'ו ביידן וסגניתו קמלה האריס, שזה עתה הבטיחה את מועמדותה לנשיאות מטעם המפלגה הדמוקרטית, קיבלו תדריך מיוחד על המצב המתפתח.
התיאום בין ארה"ב לישראל הגיע לרמות חסרות תקדים. בתל אביב הוקם צוות תיאום משותף ישראלי-אמריקני להגנה מפני שיגורי טילים אפשריים. הגנרל אריק קורילה, מפקד פיקוד מרכז האמריקני, נמצא כעת בישראל, בדומה לנוכחותו ערב המתקפה האיראנית באפריל האחרון. פקיד אמריקני בכיר הדגיש את מחויבות ארה"ב באומרו: "אנחנו נערכים להגן על ישראל כפי שהיה אז".
עוד באותו הנושא
שר הביטחון יואב גלנט, לאחר פגישתו עם קורילה, הדגיש את עוצמת הברית בין המדינות: "הגעתו לישראל בשעות אלה מסמלת יותר מכל תמיכה במעשים וכי הקשר בין ישראל לארה"ב בלתי ניתן לערעור".
הנוכחות הצבאית האמריקנית באזור מתחזקת. דיווחים מצביעים על תנועת ספינות מלחמה אמריקניות, כולל ה-USS Laboon וה-USS Cole, לכיוון ישראל דרך ים סוף. במקביל, מקורות איראניים מדווחים על אספקת מערכות מכ"ם וציוד הגנה אווירית מרוסיה לאיראן.
שר ההגנה האמריקני לויד אוסטין מקיים קשר הדוק עם עמיתו הישראלי, יואב גלנט, עם חמש שיחות בשמונה ימים. אוסטין חזר והדגיש את מחויבות ארה"ב להגנה על ישראל מפני איומים מצד איראן, חיזבאללה ושלוחות אחרות של טהראן באזור.
לאחר מתקפה על בסיס אמריקני במערב עיראק, אוסטין הביע דאגה מהסלמה אפשרית: "המתקפה הזאת מסמנת הסלמה מסוכנת, עדכנתי את השר גלנט בצעדים לחיזוק העמדה האמריקנית נוכח האפשרות להסלמה".
בישראל, גלנט ביקר במוצב השליטה של חיל האוויר וקיים הערכת מצב עם הפיקוד הבכיר. הוא הדגיש את הצורך בהיערכות מקיפה: "אויבנו שוקלים היטב את צעדיהם בזכות היכולות שהפגנתם בשנה האחרונה. עם זאת, עלינו להיערך לכל האפשרויות – כולל מעבר מהיר להתקפה".
ארה"ב מנווטת בין הרצון למנוע הסלמה לבין הצורך להיערך לכל תרחיש אפשרי. שיתוף הפעולה ההדוק בין ארה"ב לישראל, לצד המאמצים לגייס תמיכה אזורית, מצביעים על גישה רב-ממדית להתמודדות עם האתגרים הביטחוניים הנוכחיים.