כל האמצעים כשרים: הרשות הפלסטינית הגישה ב-31 למאי לבית הדין הבינלאומי בהאג (ICJ) בקשה להצטרפות להליך של דרום אפריקה נגד ישראל, המאשימה את האחרונה ברצח עם.
הרשות הפלסטינית טוענת כי יש לצרף אותה להליך משום שהם "מדינה" שמושפעת ממנה ביותר. הבקשה מעוררת את השאלה המקדמית האם היא בכלל מוגדרת כישות שיכולה להתייצב בבית הדין כמדינה עצמאית.
הבקשה הזאת איננה חסרת תקדים; בתביעה שהגישה הרשות הפלסטינית נגד ארה"ב בבית הדין בהאג בגין הצבת השגרירות האמריקנית בירושלים, טענה ארה"ב כי פלסטין איננו גוף שיכול להתדיין בפני בית הדין, סירבה להתייצב לדיונים, וההליך כולו הוקפא.
עוד באותו הנושא
הבקשה של הפלסטינים אמורה להוביל לדיון בדבר יכולתה של הרשות הפלסטינית להתדיין, ואם בסופו של הדיון יקבע בית הדין שהרשות יכולה מבחינה משפטית להתדיין, תהיה זו הכרה של גוף בינלאומי כלשהו בטענה שהרשות הפלסטינית היא למעשה מדינה, למרות שמועצת הביטחון של האו"ם לא הכירה בה כזו בעקבות הוטו האמריקאי.
מטעם ישראל טרם נשמעה תגובה לבקשה היומרנית של הפלסטינים, אך יש להניח שגם בבית הדין בהאג שידוע בנטיתו הפוליטית הפרו-פלסטינית. הצוות המשפטי המבריק של ישראל ימצא פיתרון הולם לסיטואציה המורכבת.