אחרי שלושה עשורים של שקט מסילתי בתחום המטענים, רכבת ישראל חנכה מחדש היום (ג'), את מסוף המטענים בבית שמש – כחלק מתכנית לאומית נרחבת לשדרוג מערך שינוע הסחורות בישראל. מטרת התכנית: להפחית משמעותית את מספר המשאיות הכבדות בכבישים, לשפר את הבטיחות בדרכים ולצמצם את הזיהום הסביבתי.
מאז הפעלתו מחדש של המסוף, עברו דרכו כ־15 רכבות מטען שהובילו חומרי בנייה, סלילי פלדה, אגרגטים, עצים ובדים – כשכל רכבת מחליפה בממוצע כ־70 משאיות כבדות. מדובר במסוף אסטרטגי שנמצא בסמוך לתחנת הנוסעים בעיר, ומשרת תעשיות ומיזמי בנייה במרחב כולו.
55 מיליארד ש"ח שיוזילו את יוקר המחיה
החזרת הרכבות לבית שמש מצטרפת להשלמת חיבורם של כל חמשת נמלי הים התיכון לרשת המסילות הארצית – מהלך שבמשרד התחבורה מגדירים כ"בעל חשיבות לאומית". על פי מנכ"ל המשרד, משה בן זקן, מדובר בתכנית בהיקף כולל של 55 מיליארד שקל, שבמרכזה הרחבת הובלת המטענים ברכבת, הקמת מסופים בנקודות לוגיסטיות, והפחתת יוקר המחיה באמצעות שינוע מוזל ויעיל יותר.
עוד באותו הנושא
הובלת מטענים ברכבת – "יעילה, בטוחה וכלכלית יותר"
שרת התחבורה מירי רגב ציינה כי "הובלת מטענים ברכבת היא יעילה, בטוחה וכלכלית הרבה יותר מאשר במשאיות. הנחיתי את הגופים המקצועיים להאיץ את פיתוח רשת מסילות המטען ולחבר את מסופי הסחורות לנמלים ולמרכזי התעשייה". לדבריה, פתיחת המסוף בבית שמש מסמלת "שלב נוסף בדרך למימוש החזון התחבורתי של ישראל".
השפעת המהלך: "מהפחתת תאונות ועד יעילות תעשייתית"
לדברי יו"ר רכבת ישראל, עו"ד משה שמעוני, מדובר בשינוי תפיסה ארוך טווח: "שדרוג רכבות המטען ישפיע על כלל תחומי החיים במדינה – מהפחתת תאונות ועד יעילות תעשייתית". מנכ"ל הרכבת, שיקו זנה, הוסיף כי "המסופים מהווים חוליה קריטית במעבר לתחבורה חכמה ומקיימת. לצד זאת, אנו ממשיכים בקידום פרויקטים תחבורתיים ברחבי הארץ שיתרמו לחיזוק כלכלי ותחבורתי של אזורים שלמים".
המשאיות זה סיוט בכביש – עושות מה שהם רוצות חושבים שהכביש של אמא שלהם . אבל כמו שאני תמיד אומר – הכי טוב תחבורה ציבורית !!