EN

ד׳ בניסן ה׳תשפ״ה |

2 אפריל 2025

מאחורי הקלעים של טיסות הקיץ: תופעת החכירה הרטובה והשפעתה על הנוסעים

החלטתם לתמוך בחברות הישראליות אך גיליתם שהמטוס שלכם מחברה אחרת? אל דאגה, לא עבדו עליכם.
מספרים ראשוניים לישראל

מטוס אל על בנתב"ג | צילום: תומר נויברג/פלאש90

נוסעים בטיסות קיץ? שימו לב – אתם עלולים לטוס במטוס של חברה אחרת!
רבים מכם שטסים לחופשת הקיץ עשויים לגלות הפתעה לא צפויה: המטוס שלכם שונה ממה שחשבתם. הזמנתם טיסה עם אל על וקיבלתם מטוס ליטאי? חשבתם לטוס בישראייר ופתאום אתם במטוס צ'כי?

הסיבה לכך היא תופעה נפוצה בענף התעופה הנקראת "חכירה רטובה". משמעותה היא שחברות תעופה שוכרות מטוסים, כולל צוות, תחזוקה וביטוח, מחברות תעופה אחרות לפרקי זמן קצרים.

אחת הסיבות המרכזיות לעניין נעוצה בביקוש הגבוה לטיסות נופש בקיץ. לחברות התעופה אין מספיק מטוסים משלהן כדי לעמוד בביקוש הגובר, ולכן הן מעדיפות לשכור מטוסים במקום לקנות חדשים, שעלולים לעמוד ללא שימוש בחורף כאשר הביקוש נמוך יותר.

חברות ישראליות רבות משתמשות בחכירה רטובה, כמו אל על, שמשתפת פעולה עם KlasJet הליטאית, וארקיע, ששכרה מטוס מ-fly2sky הבולגרית. במקרים רבים, המטוסים ששוכרים ישמרו על הצבעים והסמלים המקוריים שלהם, אך לעתים ייצבעו בצבעי חברת התעופה השוכרת. הצוותים יהיו של חברת התעופה המקורית, אך יקבלו הכשרה על מנת לספק שירות דומה לזה של חברת התעופה השוכרת.

לרוב, צוותי המטוס ידברו אנגלית, אך ייתכן שיהיו גם נציגים של חברת התעופה הישראלית שדוברים את שפת הנוסעים.

חשוב לציין כי חכירה רטובה עשויה להוביל לחוסר שביעות רצון בקרב הנוסעים, מכיוון שהם עלולים לטוס במטוסים ישנים יותר ולחוות שירות שונה ממה שציפו לו. בנוסף, ייתכן שלא יהיו להם אפשרויות בחירה לגבי חברת התעופה שעימה יטוסו.

עם זאת, ניתן לזהות בקלות טיסה בחכירה רטובה. בעת הזמנת הכרטיס, חברת התעופה צריכה לציין אם הטיסה מופעלת על ידי חברה אחרת ולספק פרטים על שם החברה ודגם המטוס. ייתכן גם שהכרטיס יכלול ציון מיוחד המציין חכירה רטובה.

אם לא צוין שחברת תעופה אחרת תפעיל את הטיסה בעת ההזמנה, ייתכן שתגלו זאת רק בנמל התעופה. במקרה כזה, אין לכם ערובה שתוכלו לבטל את הטיסה או לקבל פיצוי.

צילום: תומר נויברג/פלאש90

חשוב להבדיל בין חכירה רטובה לבין הסכם קוד משותף. בהסכם קוד משותף, חברת תעופה אחת מוכרת כרטיסים לטיסה המופעלת על ידי חברת תעופה אחרת, אך לא מספקת את המטוס או את הצוות. הסדר זה נפוץ יותר לצורך שיווק טיסות וניתן לזהות אותו בקלות על ידי מספר טיסה כפול (המספר הראשון מציין מי מפעיל את הטיסה). במקרה של הסכם קוד משותף, חברת התעופה שהפעילה את הטיסה היא זו שאחראית על טיפול בתביעות הנוסעים.

לעומת זאת, בחכירה רטובה, חברת התעופה שדרכה הזמנתם את הכרטיס היא זו שאחראית, גם אם הטיסה מופעלת על ידי מטוס חכור.

לסיכום, שימו לב בעת הזמנת טיסות קיץ: ייתכן שתטוסו במטוס של חברה אחרת. ודאו שחברת התעופה מציינת בבירור את כל הפרטים בנוגע לטיסה, כולל אם היא מופעלת בחכירה רטובה.

שתפו כתבה זו:

0 0 הצביעו
דירוג הכתבה
guest
0 תגובות
משוב מוטבע
הצג את כל התגובות
טוען עוד כתבות
דילוג לתוכן