פורצים גבולות: הזוכים באתגר החדשנות לפתרונות לבעלי מוגבלויות

כבכל שנה ערכו גם השנה ב-TOM (Tikkun Olam Makers) את אתגר החדשנות לפיתוחים טכנולוגיים עבור בעלי מוגבלויות. אלו הם הזוכים:

קרדיט לתמונות - יחצ TOM

אחד הדברים המדהימים ביותר שהביאה עימה ההתפתחות הטכנולוגית הענפה של השנים האחרונות הוא היכולת לפתור בעיות שבעבר היו נראות כבלתי אפשריות לפתרון. בעבר, מוגבלות כזו או אחרת נראתה כגזירת גורל. אך כיום ישנם פיתוחים טכנולוגיים מרהיבים המעניקים לעיתים חיים חדשים של ממש. בדיוק למטרה זו נוסדה התחרות השנתית של TOM – לעודד פיתוח ויצירה בתחום, ולהפרות את העולם בפתרונות חדשים לאנשים הזקוקים לכך.

בתום 4 חודשים במהלכם עמלו המשתתפים באתגר החדשנות העולמי השנתי של TOM, על פיתוח פתרונות טכנולוגיים חדשניים המסייעים לאנשים עם מוגבלויות ובני משפחותיהם, הוכרזו הזוכים באתגר לשנת 2024 בארבע הקטגוריות המרכזיות: ספורט ופעילות גופנית; מוסיקה ואמנות; חירום ושיקום; וחיי יום-יום. ההכרזה על הזוכים באתגר החדשנות העולמי של TOM לשנת 2024 נעשתה באירוע וירטואלי על ידי חבר שופטים מכובד ממגוון תחומי הטכנולוגיה, השיקום, ועבודה עם אנשים עם מוגבלויות.

הפיתוחים הזוכים:

  • בקטגוריה ספורט ופעילות גופנית זכה צוות מאוניברסיטת California Polytechnic, שפיתח שרוול נגיש המאפשר לקטועי יד לטפס על קירות טיפוס באופן תחרותי.
  • בקטגוריה מוסיקה ואמנות זכה צוות מהמכון הטכנולוגי חולון, שפיתח רצועת יד המאפשרת לאנשים עם מוגבלות בידיים, בעיקר אנשים עם שיתוק מוחין (Cerebral Palsy), לאחוז בכלי יצירה ולצייר.
  • בקטגוריה חירום ושיקום זכה צוות ממכללת אורט סינגלובסקי בתל אביב, שפיתח אפוד המסייע בשיקום של קטועי גפיים עליונות ומאמן אותם לקראת שימוש בפרוטזה.
  • בקטגוריה הכללית של חיי יום-יום זכה צוות מאוניברסיטת Widener בפנסילבניה שפיתח עזר מיוחד המאפשר לנשים עם כאבים כרוניים בפרקים ובידיים להשתמש במוצרי הגיינה נשית בצורה נוחה ועצמאית.
    בתחרות חולקו פרסים בסך כולל של $20,000.

אתגר החדשנות העולמי השנתי של TOM (TOM Global Innovation Challenge: GIC) המתקיים זו השנה הרביעית ברציפות, הוא תחרות בין צוותים של מייקרים, אנשי מקצוע וסטודנטים המתמחים בעיצוב תעשייתי, עיצוב מוצר, הנדסה, ומקצועות פרא-רפואיים כמו ריפוי בעיסוק ופיזיותרפיה מכל העולם. המטרה שהוצבה למשתתפי אתגר החדשנות, GIC היה ליצור פתרונות טכנולוגיים חדשניים שיתנו מענה לאנשים עם מוגבלויות לחיות חיים עצמאיים וטובים יותר. ההסברים, התכנים והתכנונים של כל הפתרונות שהוגשו לתחרות מתווספים לספריית הפתרונות המקוונת בקוד פתוח של TOM, על מנת שכל אדם בכל מקום בעולם יוכל לייצר אותם ולהשתמש בהם.

לאתגר החדשנות העולמי של TOM נרשמו השנה כ-400 משתתפים מ-20 מדינות, רובם סטודנטים מ-54 אוניברסיטאות ומ-14 בתי ספר תיכוניים, שהגישו לתחרות 116 פרויקטים. מהם עלו לשלב הגמר 30 פרויקטים ומהם נבחרו ארבעת הפרויקטים הזוכים במקום הראשון בכל אחת מהקטגוריות המרכזיות, שזכו בפרס על סך 3,000 דולר. בנוסף, חולקו במסגרת התחרות גם פרסים משניים על סך 1,000 דולר לכל פרויקט שנבחר כמנצח בקטגוריות המיוחדות הבאות: פרס עיצוב מכליל, פרס עיצוב נגיש ופרס התיעוד הטוב ביותר, ופרסים נוספים. המשתתפים בתחרות השנה הגיעו מ: ארה"ב, אוסטרליה, קנדה, קולומביה, אתיופיה, צרפת, הודו, ישראל, יפן, קניה, מקסיקו, מרוקו, נפאל, ניגריה, פרו, סיירה לאון, סינגפור, ספרד, תוניסיה, והרש״פ.

קרדיט לתמונות – יחצ TOM

הפרויקטים שהוגשו לתחרות, שעמדו בכל הדרישות ושצלחו את השלבים המוקדמים של התחרות, עברו לשיפוטם של חבר שופטים מכובד הכולל מומחים מעולם המוגבלויות, הטיפול, השיקום והחדשנות, ביניהם: ברייס ג'ונסון, מעצב ראשי במעבדת הטכנולוגיה המסייעת של מיקרוסופט, וממציא השלט האדפטיבי של Xbox , פסקל ברקוביץ׳, ספורטאית פראלימפית ומרצה, ומיכל רימון, מנכ״לית נגישות ישראל. הזוכים בפרסים השונים הוכרזו באירוע וירטואלי שנצפה ברחבי העולם.

שתפו כתבה זו:

0 0 הצביעו
דירוג הכתבה
guest
0 תגובות
משוב מוטבע
הצג את כל התגובות
טוען עוד כתבות
דילוג לתוכן