טכנולוגיה ישראלית רב-תכליתית לטיפול בהפרעות אכילה מסייעת גם בהתמודדות עם טראומות מלחמה

לאחר מענה עצמאי על שאלון בן 12 שאלות, מתבצע האבחון. זהו סטארט אפ חדשני שמהווה חלק ממיזם חברתי - "האקוטיזם", המקדם פיתוח פתרונות חדשניים לאתגרי האוטיזם וכעת עוזר גם לחיילים ומתמודדי נפש.

pexels

NTW (New Technology for Well-Being) הוא סטארט-אפ ישראלי חדשני שפיתח טכנולוגיה ייחודית לטיפול בהפרעות אכילה אצל אנשים על הרצף האוטיסטי. הטכנולוגיה משלבת שאלון ממוחשב וכלי נירו-פידבק מתקדמים, המאפשרים לזהות ולטפל בהפרעות אכילה באופן מדויק ויעיל.

לאחר פרוץ מלחמת חרבות ברזל, החברה הבחינה בפוטנציאל הרחב של הטכנולוגיה שלה לסייע גם לאוכלוסיות אחרות הסובלות מטראומה נפשית. מיכל טל, מנכ"לית ומייסדת NTW, הסבירה כי הנירו-פידבק יכול לסייע בהפחתת חרדה, בשיפור חוסן נפשי ובהתמודדות עם טראומות, דבר החיוני עבור לוחמים שחזרו מהמלחמה.

"הטכנולוגיה מבוססת על מערכת המבוססת על שני פטנטים המשלבת שאלון ממוחשב וכלי נירו-פידבק. המערכת מאפשרת לזהות בדיוק גבוה את הגורמים להפרעות אכילה אצל ילדים אוטיסטים ולטפל בצורה אפקטיבית", מספרת מיכל טל, מניעה ומייסדת החברה.

בתחילה, החברה יישמה את הטכנולוגיה שלה בקרב ילדים ובני נוער שנפגעו מהמלחמה ונאלצו לפנות את בתיהם. לאחר ההצלחה המשמעותית בקרב קבוצה זו, NTW החלה לפנות גם לסטודנטים שחזרו מהמילואים במהלך המלחמה וסבלו מקשיי ריכוז, חרדה ופגיעה בתפקוד הלימודי והקוגניטיבי. באמצעות משחק מחשב ייחודי המספק נירו-פידבק בזמן אמת, החברה הצליחה לסייע להם להתגבר על הקשיים הללו ולחזור למסלול הלימודים באופן חלק יותר.

NTW היא חלק ממיזם חברתי רחב יותר בשם "האקוטיזם", המקדם פיתוח פתרונות חדשניים לאתגרים הייחודיים של האוטיזם. המיזם יצר אקוסיסטם ייחודי מסוגו בעולם, שבו משתתפים יזמים, הורים לילדים על הרצף האוטיסטי, אנשי מקצוע מתחומי החדשנות, הטכנולוגיה והעסקים, וכן מתנדבים המסייעים באהבה למימוש החזון של המיזם.

בשנים האחרונות, המכללה למינהל החלה לשתף פעולה עם "האקוטיזם" ולשלב את סטודנטיה בחברות השונות החברות במיזם. רימון טובין, מייסד "האקוטיזם", ציין כי הוא רואה חשיבות רבה בכך שפתרונות שהומצאו במקור עבור הקהילה האוטיסטית יכולים לספק מענה גם לאוכלוסיות אחרות הסובלות מאתגרים דומים, כמו לוחמים שחזרו מהמלחמה.

הסטודנטים במכללה למינהל לקחו חלק פעיל במיזמים השונים של "האקוטיזם", למדו על אתגרי היזמות והחדשנות, וסייעו בביצוע מחקרי שוק ופיתוח עסקי לחברות הפועלות במסגרת המיזם. פעילות זו תרמה לא רק לצמיחה העסקית של החברות, אלא גם לחשיפת הסטודנטים לנושאים חברתיים חשובים ולפיתוח כישורים רלוונטיים. כפי שטען טובין, המטרה המרכזית היא "לייצר עתיד טוב יותר לכולנו" באמצעות שילוב של חדשנות טכנולוגית וערכים חברתיים.

שתפו כתבה זו:

0 0 הצביעו
דירוג הכתבה
guest
0 תגובות
משוב מוטבע
הצג את כל התגובות
טוען עוד כתבות
דילוג לתוכן