שר הביטחון יואב גלנט בנאומו במליאת הכנסת התייחס לנושא הבוער ביותר כרגע, חוק הגיוס.
"התהליך הוא הדרגתי, הוא לא נעשה 76 שנים. הוא משתנה עכשיו, צווי הגיוס בדרך וייצאו במהלך השבועות הקרובים. היעד שלנו הוא להגיע לגיוס של כל מי שהוא בר-גיוס לפי חוק. כך אנו עובדים. בסופו של עניין התהליך הזה הוא תהליך הדרגתי. הוא לא נעשה 76 שנים. הוא לא נעשה על ידי רבים מקודמיי, כשלא זז מילימטר במה שצריך לעשות והוא משתנה עכשיו כי צווי הגיוס בדרך וייצאו במהלך השבועות הקרובים. זה שינוי דרמטי ומן הראוי לברך עליו. זה גם ירבה ביטחון וגם ירבה אחדות".
בנוגע לבעיית חוסר כח האדם אמר: "תשעת החודשים האחרונים הוכיחו מעל לכל דבר אחר שצה"ל זקוק לחיילים. הדברים הם פשוטים. לא הכול אפשר לקנות בכסף או להביא מחוץ לארץ. יש דבר אחד שאנו לא יודעים להביא מחוץ לארץ וזה חיילים וחיילות. מדובר פה בצורך מבצעי ממשי. היערכות מערכת הביטחון תחת אחריותי החלה בקליטת חיילים חרדים טרם המלחמה והמאמץ האמיתי היחיד שעשיתי למעט מאמצי המלחמה בתקופת המלחמה – עסק בנושא גיוס החרדים"
עוד באותו הנושא
"הנושא שקוראים לו גיוס חרדים עומד ביסוד בעיות חברתיות בישראל מאז שנת 48 ונידון בבג"ץ מאז שנת 98. אתמול נפל דבר, החלטנו שבחודש הקרוב אנו מוציאים צווים לאחר טיוב נתונים. אנו רוצים להצליח, אנו רוצים יחס גבוה בין כמות הצווים שנשלחת לבין ההיענות. אנו לא מחפשים בעיות, אלא להתחיל בטוב, ובתהליך הדרגתי. אנו עושים את זה כדי לשפר את היכולת המבצעית של צה"ל שאכן זקוק לעוד חיילים והמקורות שלהם הם ברורים".
"המקורות של הגיוס לצה"ל הם חיילים בסדיר – הארכת שירות, חיילים במילואים ואוכלוסיות נוספות ובראשן החרדית. בהיבט הזה צריך להבין את הפרופורציות ולזכור שהנתח העיקרי בשלב זה עדיין יושב על צבא החובה ועל המילואים כמשלים. אנחנו לא רוצים להגיע להתנגחות פוליטית או לשסע בעם, יש פה רצון לעשות תהליך פוזיטיבי שיביא לכיוון המתאים. נשלים מקיץ 24 ועד קיץ 25 גיוס של 3,000 חרדים שזה תואם בעת הזו את הקיבולת של צה"ל. האוכלוסייה החרדית דורשת התאמות ספציפיות. הדוגמה הכי קטנה היא בנושא המזון".
לבסוף, סיים השר בעניין תיקון חוק הארכת השירות: "בחודש פברואר הנחתי תזכיר להארכת השירות הסדיר ל-36 חודשים. אנו זקוקים לשירות חובה ארוך יותר וגם להגדלת גיל הפטור ממילואים ולתוספת במילואים. הצורך בשטח ברור, אבל בכל מקום שאליו אני מגיע כשר הביטחון מערימים קשיים. בממשלה, בכנסת, בוועדת חוץ וביטחון, במשרד המשפטים, במשרד האוצר. בכל המקומות. לכל אחד יש סיבה משלו למה להתנגד. הדבר הזה בקצה מותיר אותנו עם צורך שהוא יותר גדול ממה שאנו מצליחים לספק. אנו חייבים חיילים. למשל, אנו רוצים להאריך את גיל הפטור ממילואים מ-41 ל-42. לא אפשרו לנו את זה. לאחר שהייעוץ המשפטי נתן שלושה חודשים זה לא אושר בידי הכנסת בוועדת חוץ וביטחון והוצאנו משירות אלפי חיילים".
"נושא הביטחון צריך לעמוד מעל לכל דבר אחר, וצריך לתת לכך עדיפות עליונה. צה"ל הוא הצבא של כולנו. כדי שיוכל להמשיך במשימות שלו להבטחת נצח ישראל עלינו להתאחד מאחוריו ולתת לו את הגורם היקר שמאפשר את פעולתו, וזה אנשים".