EN

ה׳ בניסן ה׳תשפ״ה |

3 אפריל 2025

ראש המוסד שב מפגישה עם המתווכות ברומא: "בימים הקרובים יימשך המשא ומתן"

ראש המוסד דדי ברנע שב הערב (ראשון) מהפסגה ברומא, שם התקיימו מגעים בנוגע לשחרור חטופים והפסקת אש בעזה. מלשכת ראש הממשלה נמסר כי הצדדים דנו במסמך הבהרות וכי "בימים הקרובים יימשך המשא ומתן אודות הסוגיות המרכזיות".

צילום חיים גולדברג/פלאש90

ראש המוסד, דדי ברנע, שב הערב (ראשון) ממפגש עם המתווכות ברומא. מלשכת ראש הממשלה נמסר כי "הצדדים דנו במסמך ההבהרות שהועבר מישראל בנוגע להצעת ההסכם. בימים הקרובים יימשך המשא ומתן אודות הסוגיות המרכזיות". הפסגה ברומא החלה הבוקר במסגרת הניסיון לקדם את המגעים לעסקה בין ישראל לחמאס לשחרור החטופים המוחזקים בעזה כבר 296 ימים, ולהשגת הפסקת אש ברצועה.

בפסגה השתתף ראש המוסד ברנע, לצד ראש ממשלת קטאר מוחמד אאל-ת'אני, ראש המודיעין המצרי עבאס כאמל וראש ה-CIA ביל ברנס. מטרת הפסגה הייתה ליצור תשתית מוסכמת לעסקת חטופים, אך גורמים בצוות המשא ומתן הישראלי הביעו פסימיות לאור הדרישות שהציבה ישראל, הכוללות את מניעת חזרת חמושים לצפון הרצועה והמשך הנוכחות הישראלית בציר פילדלפי – דרישות שחמאס דוחה בתוקף.

הגורמים הישראלים ציינו כי ייתכן שהמתווכות לא יעבירו לחמאס את התשובה שהועברה, מאחר שהיא מהווה שינוי מהותי ממתווה ה-27 במאי. בשלב זה נראה שיש משבר בשיחות, שכן ראש הממשלה נתניהו מאמץ את עמדות המתנגדים לפשרה בעניין ציר פילדלפי ומסדרון נצרים.

גורמים במערכת הביטחון טענו כי נתניהו הכניס תנאים שמקשים על מימוש העסקה. אך לדברי ראש הממשלה, ההתעקשות על ציר פילדלפי ומסדרון נצרים נובעת מהרצון למנוע חזרת חמושים לצפון הרצועה ומניעת הברחות ממצרים. ההצעה הישראלית הועברה יומיים לאחר פגישת נתניהו עם נשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, והבטחתו למשפחות החטופים שלא יעכב את העסקה ושתוך יומיים תצא הצעה לחמאס. האמריקנים דרשו שהתשובה תגיע קודם אליהם כדי להתחיל במשא ומתן.

גורם בהנהגה הפלסטינית מסר כי חמאס מסרב לכל הצעה חדשה ומתעקש על ההצעה הקודמת. דובר חמאס, ג'יהאד טאהא, אמר לרשת "קודס" כי עמדת חמאס ברורה – שמירה על ההצעה האחרונה ללא תנאים נוספים מישראל.

שלשום פורסם דיווח ברויטרס כי חמאס דוחה את אחד השינויים שהציעה ישראל – בדיקת הפלסטינים שישובו לצפון הרצועה לאחר תחילת הפסקת האש, כדי למנוע הסתננות חמושים. בנוסף, ארבעה גורמים אישרו לרויטרס שמדובר בשינוי מהותי מההסכם המקורי לפיו העזתים יכלו לחזור לצפון הרצועה באופן חופשי.

שתפו כתבה זו:

0 0 הצביעו
דירוג הכתבה
guest
0 תגובות
משוב מוטבע
הצג את כל התגובות
טוען עוד כתבות
דילוג לתוכן