EN

ד׳ בניסן ה׳תשפ״ה |

2 אפריל 2025

נתניהו: "במשך חודשים אנחנו עוסקים בניסיונות להביא פתרון"

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, פרסם היום הצהרה מוקלטת והתייחס לשאלה המרחפת באוויר כבר זמן רב - מה יהיה מצב המשילות ברצועה ביום שאחרי המלחמה בעזה. ובנוסף - מסר לעולם על המצב של תושבי עזה.

צילום: מאיר אליפור

בהודעה מוקלטת אשר פרסם היום (רביעי) ראש הממשלה בנימין נתניהו, הובע מסר אופטימי כי ניהול המלחמה נמצא תחת שליטה וכי כל האופציות על השולחן בדבר סוגיית המשילות ברצועה ביום שאחרי המלחמה. לדבריו: "במשך חודשים אנחנו עוסקים בניסיונות שונים להביא פתרון לבעיה המורכבת הזו. חלק מהניסיונות סמויים מן העין וטוב שכך. זה חלק ממטרות המלחמה שהגדרנו, אנחנו נחושים להשיג גם אותם."

הדברים נאמרים בעקבות השאלות הרבות הנשמעות בעת האחרונה אודות שאלת 'היום שאחרי' המלחמה בעזה: "עד שלא יהיה ברור שחמאס לא שולט צבאית בעזה, שום גורם לא יהיה מוכן לקבל על עצמו את הניהול האזרחי על עזה מחשש לשלומו. לכן הדיבורים בעניין 'היום שאחרי' כשחמאס נשאר על כנו, יישארו רק דיבורים ריקים מתוכן."

ראש הממשלה התייחס גם לשמועות העולמיות על המצב ההומניטרי: "אין אסון הומניטרי ברפיח וגם לא יהיה. ניסינו להכניס גורמים אחרים – חמאס פגע בהם, לכן אין תחליף לניצחון צבאי".

כוחות צה"ל ברצועה | צילום: דובר צה"ל

כזכור, כוחות אוגדה 162 ממשיכים את פעילותם בימים האחרונים במרחב מזרח העיר רפיח כדי לטהר את האזור ממחבלים ותשתיות טרור נוספות.

בתוך כך, צוות הקרב של חטיבת גבעתי יצא בימים האחרונים להתקפה חטיבתית ממוקדת על מוצב במרחב אשר שימש את ארגון הטרור חמאס לאימונים. בהתקפה חוסלו מחבלים במהלך היתקלויות פנים מול פנים, וכן אותר מתחם המדמה כלים צה"לים ואמצעי לחימה רבים. כך דיווח דובר צה"ל הבוקר.

הדברים המלאים של ראש הממשלה:

"כוחותינו נלחמים ברחבי רצועת עזה – בג׳באליה, בזייתון וברפיח. אנחנו עושים זאת תוך כדי פינוי האוכלוסייה האזרחית ותוך כדי מילוי המחויבות שלנו לצרכים ההומניטריים שלה. המאמצים האחראים שלנו נושאים פרי. עד עתה ברפיח התפנו קרוב לחצי מיליון בני אדם מאזורי הלחימה. הקטסטרופה ההומניטרית שדיברו עליה לא התממשה, היא גם לא תתממש.

חיסול החמאס הוא צעד הכרחי כדי להבטיח ש'ביום שאחרי' לא יהיה בעזה אף גורם שיאיים עלינו. כבר לפני כמאה ימים אישרתי לגורמי הביטחון לאפשר לעזתים מקומיים, שאינם מזוהים עם החמאס, להשתלב בניהול האזרחי של חלוקת המזון בעזה. הניסיון הזה לא צלח, כיוון שהחמאס איים עליהם ואף פגע בכמה מהם כדי להרתיע אחרים.

עד שלא יהיה ברור שהחמאס לא שולט צבאית בעזה, שום גורם לא יהיה מוכן לקבל על עצמו את הניהול האזרחי על עזה מחשש לשלומו. לכן הדיבורים בעניין ״היום שאחרי״, כשחמאס נשאר על כנו, הם יישארו רק דיבורים – ריקים מתוכן. בניגוד לנטען, מזה חודשים אנחנו עוסקים בניסיונות שונים להביא פתרון לבעיה המורכבת הזו. חלק מהניסיונות סמויים מן העין וטוב שכך. זה חלק ממטרות המלחמה שהגדרנו, אנחנו נחושים להשיג גם אותו.

הממשלה התנגדה היום להחלטת האו״ם מהשבוע שעבר לקדם הכרה במדינה פלסטינית. לא ניתן פרס לטבח הנורא של ה-7 באוקטובר, ש-80% מהפלסטינים תומכים בו גם בעזה וגם ביהודה ושומרון. לא ניתן להם להקים מדינת טרור ממנה יוכלו לתקוף אותנו ביתר שאת".

שתפו כתבה זו:

0 0 הצביעו
דירוג הכתבה
guest
0 תגובות
משוב מוטבע
הצג את כל התגובות
טוען עוד כתבות
דילוג לתוכן