מערך הדיגיטל הלאומי משיק קורס חובה מקיף, המיועד להעניק כלים יישומיים להתמודדות עם האתגרים הייחודיים שמציב העולם המקוון לילדים ובני נוער.
הקורס נועד לגשר על הפער הדיגיטלי בין הורים לילדיהם ולספק כלים להגנה על ילדים מפני סכנות ברשת. תוכנית הלימודים מקיפה מגוון רחב של נושאים, החל מהבנת הרגלי הגלישה של ילדים ועד לזיהוי מצבי סיכון ודרכי התערבות.
אחד הנושאים המרכזיים בקורס הוא הבנת התועלות והסכנות במגוון הזירות המקוונות. המשתתפים לומדים על אפליקציות ורשתות חברתיות פופולריות ומקבלים כלים להבנת המשמעויות של השימוש בהן. הקורס מדגיש את חשיבות ההיכרות של ההורים עם העולם הדיגיטלי של ילדיהם, לא רק לצורכי פיקוח, אלא כדי להיות שותפים ומנחים.
עוד באותו הנושא
הקורס גם מתמקד בהקניית מיומנויות פרקטיות, כמו שימוש באמצעים טכנולוגיים להגנה ברשת. המשתתפים לומדים כיצד להגדיר הגבלות גיל על מכשירים, לנהל זמני מסך, ולהפעיל כלי ניטור בצורה אתית ומכבדת.
נושא מרכזי נוסף הוא זיהוי מקרים של פגיעה ברשת. המשתתפים לומדים לזהות "נורות אדומות" בהתנהגות ילדים, שעשויות להצביע על מצוקה הקשורה לפעילותם המקוונת. הקורס מספק גם הנחיות כיצד להגיב ולתמוך בילדים במקרה של פגיעה.
חלק חשוב מהקורס מוקדש להכרת המשאבים והגורמים שיכולים לסייע במקרה של פגיעה ברשת, כולל מוקד 105 של המשטרה המיועד לטיפול בפשיעה מקוונת נגד קטינים.
מערך הדיגיטל הלאומי מתכנן להרחיב את הקורס ולהפוך אותו לזמין לכל הורה בישראל. המטרה היא ליצור דור של הורים מעודכנים ומעורבים, שיכולים להנחות את ילדיהם בביטחון בעולם הדיגיטלי. זוהי השקעה לא רק בבטיחות הילדים, אלא גם בעתיד הדיגיטלי של ישראל כולה.