EN

ה׳ בניסן ה׳תשפ״ה |

3 אפריל 2025

משבר האפוסטיל: הפתרון בדרך

הוועדה המיוחדת לפניות הציבור בכנסת, בראשות ח"כ יצחק פינדרוס מיהדות התורה, קיימה אתמול (שלישי) דיון דחוף בנושא התורים הארוכים להוצאת אפוסטיל והאפשרות לקידום פתרון דיגיטלי.

קרדיט: Chaim Goldberg/Flash90

אפוסטיל (Apostille) הוא אישור הניתן על ידי רשות מוסמכת של מדינה המאמת את נכונות החתימה על גבי תעודות ציבוריות, כגון תעודת נישואין, תעודת לידה או כל מסמך רשמי אחר שיצא מידי אחת מרשויות המדינה, ומאשר כי התעודה רשמית, מקורית, והונפקה על ידי הרשות המוסמכת לכך. המצב בעניין האפוסטיל בעייתי, לאור העובדה שבפועל ישנן ארבע עובדות בלבד המטפלות בכל הבקשות, מה שמוביל לעומס עצום ולעיכובים משמעותיים. בנוסף לכך, ישנם אנשים רבים אשר מנצלים את העומס על המערכת לרעה. אנשים אלה ממלאים את רשימת ההמתנה בתורים רבים, אותם הם מוכרים בהגיע מועד התור שלהם.

עם זאת, יש תקווה באופק. מערך הדיגיטל מעריך כי עד סוף שנת 2024, מרבית המסמכים הממשלתיים יהיו זמינים בפורמט דיגיטלי, מה שעשוי לאפשר הנפקת אפוסטיל מהירה ויעילה יותר. זהו צעד משמעותי לקראת פתרון ארוך טווח לבעיה.

יו"ר הוועדה המיוחדת לפניות הציבור, ח"כ יצחק פינדרוס (יהדות התורה):

"יש היום מאכרים שמוכרים תורים להוצאת אפוסטיל במשרד החוץ במאות שקלים. אנשים תופסים תורים לקבלת אפוסטיל ומוכרים אותם אחר כך במאות שקלים למי שבאמת צריך את השירות. צריך לראות איך מורידים כמות גדולה של מסמכים שיקבלו באופן אוטומטי אפוסטיל, אם לא נוריד את כמות הבקשות נמשיך לראות את המאכרים מנצלים את המצב. במקביל, צריך להיכנס לתהליך של ייעול של הגדלת כוח האדם. אם אנחנו נצליח להוריד כ- 60% מהפניות להוצאת אפוסטיל באמצעות הנגשת המסמכים הדיגיטליים, אנחנו נראה שינוי מהיר בנושא הזה".

ח"כ מאיר כהן (יש עתיד): "אני באופן אישי מקבל המון פניות שקשורות לגבי הוצאת תעודת האפוסטיל. אנחנו מכירים את העבודה הקשה שמשרד החוץ מבצע, במיוחד בזמן המלחמה, אבל יחד עם זאת צריך לבצוע טיפול שורש בכל הקשור להוצאות תעודות אפוסטיל".

אליהו יפרח, סמנכ"ל האגף לעניינים קונסולריים במשרד החוץ: "נכנסתי לתפקיד ממש לפני מספר ימים והמשימה הראשונה שקיבלתי היא לפתור את בעיית האפוסטיל. הדיגיטציה היא הפתרון של בעיית האפוסטיל. יש עלייה דרסטית בבקשות להוצאת אפוסטיל, בחצי שנה האחרונה של 2024 אנחנו עומדים על 206 אלף פעולות שקשורות בהוצאת אפוסטיל. כוח האדם שיש לטיפול בבקשות האפוסטיל הוא מצומצם ועומד על 4 עובדות בלבד. מרבית הבקשות נשלחות למשרד החוץ באמצעות הדואר. גילינו שיש אנשים שהקימו בוטים כדי שהם יוכלו לתפוס תורים לקבלת אפוסטיל. אנחנו רוצים לפתור את הבעיה הזאת אחת ולתמיד. אנחנו נאפשר קביעת תורים רק למי שמגיע באופן אישי עם המסמך שלו. בהמשך נשקול גם הגעה של בני משפחה מקרבה ראשונית. אנחנו ממשיכים לקבל בדואר בקשות, מחודש מאי ועד היום קיבלנו למעלה מ- 15 אלף בקשות להוצאת אפוסטיל. יצאנו למכרז כוח אדם חיצוני, אנחנו אמורים לקלוט עד לסוף אוגוסט 4 עובדים חדשים שנכשיר אותם להשתלבות במערך האפוסטיל".

איתי אפטר, משרד המשפטים: "בשנת 2020 תיקנו את תקנות האפוסטיל כדי לאפשר הוצאת אפוסטיל דיגיטלי. בהחלטת ממשלה הוחלט לאפשר הוצאת אפוסטיל במסמכים דיגיטליים שיינתן ע"י משרד המשפטים. האתגר הגדול שעל הפרק הוא שהתעודות המקוריות שמשרדי הממשלה מוציאים צריכות להיות אלקטרונית, כיום כ- 90% מהמסמכים הם אינם אלקטרוניים".

שתפו כתבה זו:

0 0 הצביעו
דירוג הכתבה
guest
0 תגובות
משוב מוטבע
הצג את כל התגובות
טוען עוד כתבות
דילוג לתוכן