הושג סיכום בין משרד האוצר, מנהלת תקומה וקיבוץ ניר עוז על מתווה שיקום ופיתוח הקיבוץ בהשקעה של למעלה מ-350 מיליון שקלים, אשר יובא לאישור אסיפת חברי הקיבוץ בימים הקרובים.
המתווה נועד לתת מענה למורכבות שיקום קיבוץ ניר עוז שנפגע בצורה קשה במהלך האירועים ב-7 באוקטובר, ומבוסס על שילוב של מספר תוכניות פעולה שתוכננו במיוחד עבורו.
"היישוב האחרון בעוטף שטרם הגיע להסכם שיקום"
הפתרון שגובש כולל הקמת שכונת חלוץ חדשה, פיתוח תשתיות קהילתיות, צמיחה מחודשת וליווי של תהליכי השיקום לטווח הארוך. לצד זאת, יועבר תקציב ראשוני לתכנון מוקדם של שכונת החלוץ, מה שיאפשר להתחיל את בנייתה בהקדם.
עוד באותו הנושא
קיבוץ ניר עוז היה היישוב האחרון בעוטף עזה שטרם הגיע להסכם שיקום לאחר ה-7 באוקטובר, וההסכם שנחתם עם הקיבוץ מהווה צעד חשוב בהשלמת תהליך השיקום בכל היישובים שנפגעו.
"להחזיר את החוסן לקיבוץ ולהפוך אותו לאבן שואבת"
הסיכום שהושג לשיקום קיבוץ ניר עוז מהווה צעד משמעותי בדרך לשיקום הקיבוץ, כפי שהדגיש שר האוצר, בצלאל סמוטריץ’: "אנחנו פועלים כל הזמן להחזיר את החטופים הביתה. המתווה שנחתם היום הוא צעד ראשון בשיקום הקיבוץ, והוא מהווה את המינימום שאנחנו חייבים לתושבים ולמדינת ישראל כולה. זהו היישוב ששרד את הכאב הקשה ביותר, ואני מודה לכל מי שלקח חלק בתהליך".
השר במשרד האוצר, זאב אלקין, ציין גם הוא את החשיבות הרבה של המתווה: "עם תחילת תפקידי, זיהיתי את הצורך הדחוף לשיקום קיבוץ ניר עוז והחלטתי לשים אותו בראש סדר עדיפויות של מנהלת תקומה. המתווה הנוכחי הוא לא רק פתרון לשיקום פיזי, אלא גם להחזיר את החוסן לקיבוץ ולהפוך אותו לאבן שואבת לצמיחה בעתיד".
"אנחנו מחויבים להמשיך ולתמוך בקיבוץ"
ראש מנהלת תקומה, אביעד פרידמן, הוסיף: "אני שמח שהגענו להסכם שמספק את הכלים לשיקום הקיבוץ. אנשי ניר עוז לא רק שבחרו לחזור ולהקים מחדש את ביתם, אלא הם גם מספקים לנו השראה ומודלים לפעולה. אנחנו מחויבים להמשיך ולתמוך בקיבוץ, גם למי שלא יכולים לשוב בשלב זה".