הקבינט המדיני-ביטחוני החליט על יעד התקיפה בתגובה לטבח הילדים במג'דל שמס, בו נרצחו 12 ילדים ונערים מפגיעת רקטת חיזבאללה. אמש (ראשון) התקיים דיון ארוך של שלוש שעות וחצי בו אושרה ההחלטה. גורמים ביטחוניים העריכו כי מדובר במטרה "מוגבלת אך משמעותית".
השרים העניקו סמכות לראש הממשלה בנימין נתניהו ולשר הביטחון יואב גלנט להחליט על אופן ומועד התגובה. שר האוצר בצלאל סמוטריץ' והשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר נמנעו מההצבעה, בטענה שיש לבצע מהלך חריף יותר. גורם ביטחוני אמר: "אתה צריך להחליט מה המטרה שלך ומהמטרה לגזור את הפעולות, כי אתה מבין שאתה צריך מצד אחד להגיב תגובה שלא הגבת עד היום, אך מצד שני אתה לא משוכנע שללכת עכשיו למלחמה זה מהלך חכם. אתה לא יכול לגזור את הפעולות שלך מזה שלא תהיה מלחמה, כי דברים עלולים להסתבך".
במהלך הדיון הושמעו עמדותיהם של כל השרים. ראש הממשלה נתניהו ציין כי בעקבות הטענות כלפיו מצד שרים על "אישור מזורז" לאחר התקיפה בתימן בסוף השבוע שעבר, עכשיו ניתנה להם הזדמנות להביע דעתם לפני היציאה לפעולה. "תגידו מה אתם חושבים שצריך לעשות", אמר נתניהו לשרים.
עוד באותו הנושא
לאחר שובו מארה"ב, קיים נתניהו התייעצות מצומצמת עם בכירי מערכת הביטחון, בה הוצגו לו האפשרויות לתגובה הישראלית למתקפה של חיזבאללה על היישוב הדרוזי מג'דל שמס ברמת הגולן. לאחר מכן, התכנס הקבינט לאשר את הפעולה. גורמים בכירים העריכו כי הקבינט יאשר תגובה חריפה לטבח, אך לא כזו שתגרור את ישראל למלחמה כוללת.
ישראל נתונה ללחצים המופעלים עליה מצד מספר גורמים בדרישה לתגובה מדודה, כאשר ארצות הברית היא זו שמובילה את הלחץ, בעוד צרפת מפעילה לחץ על הלבנונים. על פי ההערכות בישראל מציינים כי ייתכנו מספר ימי לחימה, אך מדובר במהלך מוגבל. גורם בכיר בממשל ביידן הצהיר: "אני לא חושב שאנו הולכים למלחמה כוללת בלבנון, אבל מיסקלקולציה יכולה כאן להוביל למלחמה". סגן יו"ר הפרלמנט הלבנוני, אליאס אבו סעב, אמר לאל-ג'זירה: "אם ייפלו קורבנות אזרחים או שביירות ופרבריה יותקפו, לא נחשיב זאת לתגובה מוגבלת".
צה"ל בוחן מספר יעדים לתקיפה בלבנון, כולל מחסני אמל"ח אסטרטגיים ובכירי חיזבאללה. כמו כן קיימת האפשרות לבצע תקיפה מדויקת ומדודה במרחבים אזרחיים משמעותיים בביירות, לרבות הנמל הימי המרכזי.
במקביל, בצה"ל מתקשים לגבש פתרון "ביניים" שימנע הסלמה. רשת LBCI הלבנונית ציטטה מקורות דיפלומטיים מוושינגטון ומביירות, שטענו כי "כבר הוחלט שתהיה תקיפה ישראלית – וכעת מתנהלת עבודה להגבלת גודלה ומיקומה, כדי למנוע פגיעה בערים גדולות וצפופות, כולל ביירות".
בנוסף, חברת התעופה הלאומית של לבנון, Middle East, הודיעה על עיכוב בחזרת חלק מטיסותיה. הבית הלבן מסר כי הוא מנהל דיונים מתמשכים עם ישראל ולבנון בעקבות פגיעת הרקטה במג'דל שמס. מזכיר המדינה אנתוני בלינקן הביע תמיכה בזכותה של ישראל להגן על עצמה, אך הביע תקווה להשגת הפסקת אש בעזה, שתסייע לשמור על השקט בגבול הצפוני. "אנחנו בשיחות עם ישראל ואנחנו לא רוצים לראות הסלמה בסכסוך", כדבריו.