מילים לחוד ומציאות לחוד: חזון המזח של ארה"ב בעזה נתקל בקשיים

פטריק ריידר, דובר הפנטגון, הודה אמש (שלישי) כי סיכויי הצלחת סיוע הומניטרי שהועבר דרך המעבר החדש לעזה נמוכים. לדבריו, "אני לא מאמין שהסיוע הגיע אכן לתושבי עזה" בשל בעיות לוגיסטיות בחלוקת הסיוע. בהתאם, משרדי וושינגטון, ירושלים והאו"ם עוברים דיון באפשרויות לנתיבי סיוע חלופיים.

ויקיפדיה

התוכנית להעביר סיוע לרצועת עזה דרך מזח צף, נתקלה בקשיים לוגיסטיים וביטחוניים כמעט מיידיים, כך אמרו גורמים אמריקנים אמש (יום שלישי). לאחר שאנשים בזזו אוכל שיועד למחסן של האו"ם בסוף השבוע. על פי גורמים רשמיים מתוכנית המזון העולמית של האו"ם (WFP), 10 משאיות של מזון נשלחו מהאזור שהוקם על ידי ארה"ב למחסן של האו"ם ביום שישי. עם זאת, בשבת, חלק מהסיוע נבזז במהלך משלוח נוסף למתקני האחסון. מתוך 16 משאיות שהובילו סיוע מהאזור ביום ההוא, חמש הגיעו עם משלוחים שלמים, בעוד שרוב או כל חבילות המזון נלקחו מ-11 משאיות אחרות, אמר ארגון WFP.

בחודש האחרון, צה"ל פרסם תמונות ראשונות של המעבר האמריקני שהוקם בחופי עזה. התכנון והבנייה של המעבר, שבמטרתו לספק סיוע רב לתושבי רצועת עזה כולל כ-2 מיליון מנות מזון ביום, נעשים בשיתוף פעולה עם המרכז האמריקאי. העבודות, שנחוות על ידי צה"ל בשיתוף פעולה עם המרכז, כוללות את האגף ההנדסי והבנייה במשרד הביטחון, בראשות פיקוד הדרום, וכן מערכי ההנדסה והלוגיסטיקה.

שטח הפרויקט, שנטמע על פני כ-270 דונם, מיועד לאיכותיות תפעול ומעבר סחורות ברמה רחבה. בנוסף לכך, נבנתה מערכת שערים הידראולית המנוהלת מרחוק, שמאפשרת גמישות מבצעית ולוגיסטית, ובוצעו עבודות חשמל נרחבות לתמיכה במתקנים ובקליטת אמצעי תקשורת ימיים ויבשתיים.

שתפו כתבה זו:

0 0 הצביעו
דירוג הכתבה
guest
0 תגובות
משוב מוטבע
הצג את כל התגובות
טוען עוד כתבות
דילוג לתוכן