מטעם שר החוץ הבריטי נמסר: "אנחנו לא מאמינים שהוצאת צווים תעזור לשחרר את בני הערובה, להכניס סיוע או להביא להפסקת אש בת קיימא. זה נשאר בראש סדר העדיפויות של בריטניה. כפי שאמרנו מלכתחילה, איננו חושבים של-ICC יש סמכות שיפוט בתיק זה. בריטניה עדיין לא הכירה בפלסטין כמדינה, וישראל אינה צד לאמנת רומא".
ראש ממשלת צ'כיה אמר: "הצעת התובע להוציא צו מעצר לנציגי ממשלה שנבחרה באופן דמוקרטי יחד עם מנהיגי ארגון טרור איסלאמיסטי היא מחרידה ובלתי מתקבלת על הדעת לחלוטין".
אוסטריה יוצאת נגד החלטת התובע הראשי בבית הדין בהאג "איך מזכירים באותה נשימה את סינוואר ומנהיגי ישראל".
עוד באותו הנושא
חבר קבינט המלחמה השר בני גנץ הגיב להחלטה, ואמר כי "מדינת ישראל יצאה למלחמה הצודקת ביותר לאחר טבח שביצע ארגון טרור באזרחיה. היא נלחמת באופן המוסרי ביותר בהיסטוריה, תוך הקפדה על החוק הבינלאומי, ויש לה מערכת משפט עצמאית וחזקה. הצבת מנהיגי מדינה שיצאה לקרב הגנה על אזרחיה, באותה השורה עם טרוריסטים צמאי דם – היא עיוורון מוסרי ופגיעה בחובתה וביכולתה להגן על אזרחיה. קבלת עמדת התובע, תהיה פשע היסטורי שלא ימחה".
נשיא המדינה הרצוג תקף גם כן את החלטת התובע בהאג: "כל ניסיון לייצר הקבלה בין מחבלים מתועבים והממשלה הישראלית הדמוקרטית הוא שערורייתי ואסור לקבל אותו. ההצהרה של התובע מראה עד כמה מערכת המשפט הבין-לאומית בסכנה קריסה"
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' אמר: "כזה מופע של צביעות ושנאת יהודים כמו של בית הדין בהאג לא ראינו מאז הפרופגנדה הנאצית. גם הנאצים דיברו בשם ה'מוסר', גם אז לא היה שם כלום מלבד אנטישמיות טובה וישנה כמו שחווינו בכל הדורות. שונאי ישראל באים והולכים, נצח ישראל לא ישקר. צווי המעצר הללו יהיו המסמר האחרון בפירוקו של בית הדין הפוליטי והאנטישמי הזה. ידידי ישראל והמדינות הנאורות באמת לא יוכלו לאפשר את המשך קיומו ותפקודו. כך גם ביחס לרשות הפלסטינית שעומדת מאחורי ההליכים בבית הדין. הגיע הזמן להביא להפלתה ולעצירת הנזקים שהיא גורמת למדינת ישראל בעולם.
"אני מבקש לחזק את ידיהם של ראש הממשלה ושר הביטחון. צווי המעצר שלהם הם צווי המעצר של כולנו. ישראל תמשיך להגן על עצמה ולמגר את אויביה וההיסטוריה תשפוט את מי שהתייצב לצד הנאצים של חמאס ונגד האור והטוב של מדינת ישראל. עם ישראל חי", סיכם.
שר החוץ ישראל כ"ץ אמר כי "ההחלטה השערורייתית של התובע הכללי בהאג היא מתקפה חזיתית וחסרת מעצורים על קורבנות 7 באוקטובר ו-128 החטופים שלנו בעזה. בזמן שמרצחי ואנסי חמאס מבצעים פשעים נגד האנושות נגד אחינו ואחיותינו, התובע מזכיר באותה נשימה את ראש הממשלה ואת שר הביטחון של מדינת ישראל לצד המפלצות הנאציות המתועבות של החמאס – חרפה היסטורית שתיזכר לעד. הנחיתי להקים באופן מיידי חמ"ל מיוחד במשרד החוץ, עם כל הגורמים המקצועיים, במטרה להיאבק נגד ההחלטה שנועדה בראש ובראשונה לכבול את ידיה של מדינת ישראל ולמנוע ממנה את זכות ההגנה העצמית. אף כוח שבעולם לא ימנע מאיתנו להשיב את כל חטופינו ולמוטט את שלטון הטרור של החמאס".
יש לציין ולהבין דבר חשוב – התובע המרכזי ניגש למהלך הזה ללא דיונים או אישורים. מה שייצר כלפי המהלך יותר התנגדויות ממדינות רבות ואפילו עלול להיווצר לחץ בין לאומי על בית הדין. גם את המהלך יצא לפועל ומדינות שונות יחליטו לבצע מעצרים כאשר רה"מ ושר הבטחון ייכנסו לשטחן, או להטיל סנקציות, ארה"ב מסוגלת לעצור את המהלך – או על ידי הנחיה ישירה של ראש הממשלה ביידן או צעדי ענישה כלפי מדינות שיחליטו לנקוט בצעדים.
גורמים במפלגה הרפובליקנית מסרו לכאן חדשות: "שוקלים כעת להניח להצבעה את ההצעה להטיל סנקציות על בכירי בית הדין בהאג – בתגובה להחלטה להמליץ על צווי מעצר נגד ישראל".
בכיר במפלגה הרפובליקנית הסנטור טום קוטון: לבית המשפט של מר חאן שמתנהל בצורה הזויה אין סמכות שיפוט על ישראל לדון ב'האשמות' האנטישמיות והמניעות הפוליטיות הללו. עמיתיי ואני מצפים לוודא שכף רגלו של חאן, מקורביו או משפחותיהם לעולם לא יוכלו לדרוך שוב על אדמת ארצות הברית.
נזכיר שלפני כמה זמן, 12 סנאטורים רפובליקנים הזהירו את התובע הראשי בבית הדין הבינלאומי הפלילי בהאג, קארים חאן, כי אם יפגע בישראל ויוציא צווי מעצר נגד רה"מ נתניהו ובכירים ישראלים נוספים, ארה"ב תטיל סנקציות חמורות נגדו ונגד בית הדין הבינלאומי הפלילי בהאג. במכתב הסנאטורים נכתב: "פעולות כאלה אינן לגיטימיות וחסרות בסיס משפטי ואם יבוצעו יגרמו לסנקציות חמורות נגדך ונגד המוסד שלך. ה-ICC מנסה להעניש את ישראל על נקיטת פעולות לגיטימיות של הגנה עצמית נגד התוקפנים הנתמכים על ידי איראן. למעשה, במילים שלך, היית עד ל'סצינות של אכזריות מחושבת שערך חמאס בישראל בעקבות פיגועי ה-7 באוקטובר'. צווי המעצר הללו יישרו את בין הדין באותו קו עם נותנת החסות המדינתית הגדולה ביותר לטרור ועם הפרוקסי שלה. למען הסר ספק, אין שוויון מוסרי בין הטרור של חמאס לתגובה המוצדקת של ישראל"
ד"ר אלן בייקר, לשעבר היועץ המשפטי של משרד החוץ וכיום מנהל המכון לדיפלומטיה משפטית במרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה, אמר: "המשמעות של הצווים היא שכל מדינה שחברה ב-ICC עשויה לעצור את נתניהו או גלנט, אם יבואו לבקר בה. ארה"ב, רוסיה, סין, ישראל עצמה ועוד, אינן חברות בבית הדין. עם זאת, רוב מדינות אירופה כן חברות בו. לכן באופן עקרוני, אם השניים יבקרו במדינות אלה, עשוי באופן עקרוני לצאת צו מעצר נגדם, במידה ויערכו בהן ביקור".עוד אומר השגריר לשעבר בייקר "מדובר בהתפתחות נוראית. עם זאת, אני מתקשה להאמין שמדינות כמו בריטניה, צרפת וגרמניה, יוציאו צווי מעצר נגד ראש הממשלה ושר הביטחון של ישראל. צו זהה כבר יצא נגד נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, מה שלא מנע ממנו להמשיך בשגרת חייו".
כעת, בישיבת הסיעה של הליכוד מחתימים את חברי המפלגה על עצומה נגד בית הדין בהאג וינסו לאחר מכן להחתים את כל חברי הכנסת עליה. רה"מ מסר כי ההצהרה "לא תעצור אותי או את המדינה", וכינה אותה "שערורייה".
נוסח העצומה עליה חתמו חברי הליכוד בהוראתו של נתניהו: "מדינת ישראל נמצאת בעיצומה של מלחמה צודקת נגד ארגון טרור נפשע. צה"ל הוא הצבא המוסרי ביותר בעולם, וחיילינו הגיבורים נלחמים בעוז ובמוסריות שאין שניים להם, בהתאם לדין הבינלאומי, כפי שאף צבא אחר לא עשה מעולם".
עוד נכתב כי "ההשוואה השערורייתית של התובע בהאג בין מנהיגי ישראל לבין ראשי ארגון הטרור חמאס היא פשע היסטורי בל יימחה וביטוי מובהק של אנטישמיות. העמדתה של מדינת ישראל, דמוקרטיה הדוגלת בזכויות אדם ונלחמת על חייה, בשורה אחת עם ארגון טרור רצחני שחטף, שחט, שרף ואנס את אזרחיה ופועל נגד קיומה – הוא עיוות שלא היה כדוגמתו. אנחנו דוחים זאת בשאט נפש. 80 שנה אחרי השואה, אף אחד לא יכבול את ידיה של מדינת היהודים מלהגן על עצמה".