EN

ה׳ בניסן ה׳תשפ״ה |

3 אפריל 2025

הצעת החוק להפסקת פעילות אונר"א עברה בוועדת החוץ והביטחון

בצעד משמעותי ערב יום השנה לאירועי 7 באוקטובר, אישרה ועדת החוץ והביטחון של הכנסת את הצעת החוק להפסקת פעילות סוכנות הסעד והתעסוקה של האו"ם לפליטים פלסטינים (אונר"א) בישראל.

צילום: יונתן סינדל/פלאש90

ההצעה, שעברה בקריאה השנייה והשלישית, צפויה להביא לשינוי דרמטי ביחסי ישראל עם הארגון הבינלאומי ולהשפיע באופן ניכר על פעילותו בארץ.

על פי הצעת החוק, ההסכם היחיד משנת 1967 שאפשר לסוכנות אונר"א לפעול בישראל יבוטל, מה שיביא להפסקת פעילותה באופן מיידי. בנוסף, החוק אוסר על כל מגע בין בעלי תפקידים ישראלים לבין אנשי אונר"א, כולל מתן אשרות דיפלומטיות והטבות כלכליות. נקודה חשובה נוספת בחוק היא שכל הליך פלילי שחל או יחול על עובד אונר"א בהקשר לפשעים שבוצעו ב-7 באוקטובר או בכל הקשר הנוגע לחוק המאבק בטרור יישאר בתוקפו.

ח"כ יוליה מלינובסקי מישראל ביתנו, אחת מיוזמות החוק, הגיבה לאחר ההצבעה באומרה: "היום, יום לפני יום השנה לשבעה באוקטובר, אנחנו מחזירים מעט מן הצדק לקורבנות השבת הארורה ולמשפחותיהם."

ח"כ ביסמוט: "אישור החוק, יום לפני השבעה באוקטובר – מהווה הוכחה לכך שהאמירה "מה שהיה הוא לא מה שיהיה" – היא לא סיסמה ריקה. בכך, אנו מעבירים לטרוריסטים מסר חד וברור: לא נשכח, לא נסלח, וננקוט בכל אמצעי כדי להבטיח את ביטחונה של ארצנו!"

החוק מעורר דיון נרחב בזירה הפוליטית והבינלאומית. בעוד תומכיו טוענים כי הוא חיוני להגנה על ביטחון ישראל, מבקריו מזהירים מפני ההשלכות ההומניטריות האפשריות על האוכלוסייה הפלסטינית. עם אישור החוק בוועדה, הוא צפוי לעלות להצבעה במליאת הכנסת בקרוב, ואם יאושר סופית, צפויות השלכות משמעותיות על היחסים בין ישראל לאונר"א ועל המצב ההומניטרי באזור.

משרד החוץ הישראלי ונציגי אונר"א טרם הגיבו רשמית לאישור החוק בוועדה, אך צפוי כי הנושא יעורר תגובות נרחבות בזירה הבינלאומית בימים הקרובים. ההחלטה מסמנת שינוי מדיניות משמעותי של ישראל כלפי אונר"א ועשויה להשפיע על יחסי ישראל עם גורמים בינלאומיים נוספים.

 

שתפו כתבה זו:

0 0 הצביעו
דירוג הכתבה
guest
0 תגובות
משוב מוטבע
הצג את כל התגובות
טוען עוד כתבות
דילוג לתוכן