EN

ה׳ בניסן ה׳תשפ״ה |

3 אפריל 2025

תופעה יוצאת דופן: פתקי תפילה ממדינות שעוינות את ישראל

רבבות פתקי תפילה שהוטמנו בין נדבכי אבני הכותל המערבי בחצי השנה האחרונה, נאספו והועברו לגניזה ייעודית. כך התבצע תהליך פינוי הפתקים

פינוי פתקי התפילה מהכותל המערבי | צילום: הקרן למורשת הכותל המערבי

כמיטב המסורת ולרגל חג הפסח, הקרן למורשת הכותל המערבי קיימה הבוקר (ד') את פינוי הפתקים המסורתי. במסגרת הפינוי, רבבות פתקי התפילה שהוטמנו בין נדבכי אבני הכותל המערבי בחצי השנה האחרונה, נאספו והועברו לגניזה ייעודית.

כך התבצע מעמד פינוי הפתקים

הפינוי התבצע על פי כללי ההלכה, תוך שימוש בכפפות ובכלי עץ חד-פעמיים, במטרה לשמור על קדושת המקום והתוכן האישי של הפתקים. הפתקים נאספו בשקים מיוחדים וייקברו יחד עם ספרי קודש בלויים.

מעמד פינוי הפתקים נערך בליווי רב הכותל המערבי והמקומות הקדושים, הרב שמואל רבינוביץ שליט"א. הרב רבינוביץ' נשא תפילה לאחדות עם ישראל ועבור הרבבות שהטמינו את תפילותיהם.

פתקים נשלחו לכותל ממדינות עוינות לישראל

בקרן למורשת הכותל מציינים כי מדי יום נשלחים מאות פתקים דרך אתר האינטרנט של הקרן, בנוסף לאלפי הפתקים שמוטמנים על ידי מבקרים ומתפללים לאורך השנה.

השנה נרשמה תופעה יוצאת דופן – פתקים נשלחו מאזרחים ממדינות עוינות לישראל, ביניהן: איראן, עיראק, תימן, קטאר, לבנון ופקיסטן. בפתקים נרשמו בקשות לשלום, פיוס וחיזוק הקשרים בין העמים.

כמו כן, פתקים רבים נשלחו גם על ידי חיילי צה"ל, כוחות הביטחון, פצועים, משפחות חטופים, משפחות שכולות ואלפי אזרחים מישראל ומהעולם כולו.

פינוי פתקי התפילה מהכותל המערבי | צילום: הקרן למורשת הכותל המערבי

ברכת הכהנים בפסח

לקראת חג הפסח הקרב ובא, הקרן למורשת הכותל המערבי נערכת לקליטת רבבות עולים לרגל ומבקרים, עם שורת אירועים מרגשים וחגיגיים שיתקיימו במהלך חול המועד – בהם שני מעמדים חגיגיים של ברכת הכהנים המסורתית, שייערכו השנה גם במעמד חטופים ששבו משבי חמאס, משפחות חטופים שיקיריהם טרם שבו ופצועי צה"ל.

כדי לאפשר לציבור הרחב להשתתף, תיערך ברכת הכהנים פעמיים: ביום שלישי י"ז בניסן (15.4) וביום חמישי י"ט בניסן (17.4), בימי חול המועד פסח. לאחר הברכה הראשונה יתקיים גם מעמד 'הקבלת פני רבו ברגל' במעמד הרבנים הראשיים לישראל ורב הכותל. המעמדים יועברו בשידור חי באתר הקרן למורשת הכותל, ויוזכרו כחלק מאירועי זיכרון, חיזוק ותפילה לאומית, כשהציבור הרחב מוזמן להגיע או להתחבר מכל מקום בארץ ובעולם.

זמני מעמד ברכת הכוהנים

  • תפילת שחרית: 8:45
  • ברכת כהנים ראשונה: 9:15
  • תפילת מוסף: 10:15
  • ברכת כהנים שנייה: 10:30
  • תפילה לשלום החיילים, לרפואת הפצועים ולחזרת החטופים: 10:40
  • 'הקבלת פני רבו ברגל' (ביום ג', י"ז בניסן תשפ"ה, 15 באפריל 2025, יום ב' של חול המועד): 10:45–11:45

שתפו כתבה זו:

5 1 הצבעה
דירוג הכתבה
guest
0 תגובות
משוב מוטבע
הצג את כל התגובות
טוען עוד כתבות
דילוג לתוכן