הרבנות הצבאית מסבירה: מה הקשר בין שטיפת ירקות לחיילים קרביים

סרטון חדש מציג את תהליך עיבוד הירקות בצה"ל, שנועד לספק לחיילים מזון איכותי וכשר, המותאם לתנאי השטח המאתגרים

מתוך סרטון כשרות תחת אש - הרבנות הצבאית | צילום מסך

סרטון חדש שפורסם היום (א') על ידי הרבנות הצבאית חושף את התהליך הקפדני שעוברים מוצרי המזון לפני הגעתם למטבחי צה"ל. הסרטון מציג את מערך הפיקוח והבדיקות, הכולל עיבוד, ניקוי ובקרה מחמירה במעבדות ייעודיות, במטרה להבטיח שהמזון שמגיע לחיילים יעמוד בסטנדרטים הגבוהים ביותר של כשרות ואיכות.

החזית והכרוב: רגע של שמחה בשטח

בסרטון שפרסמה הרבנות הצבאית מתואר רגע ייחודי שבו חיילים קרביים, הנמצאים בשטח האויב במשך חודשים, מוצאים נחמה בשקית כרוב. "כולם היו מאושרים, מתכנסים ושמחים", מספר לוחם על אותו רגע שבו קיבל מנה פשוטה אך מספקת, של כרוב קצוץ, שטוף ומפוקח, בתוך תנאי השטח המאתגרים.

תהליך עיבוד המבטיח כשרות ואיכות

תהליך העיבוד מתחיל קודם כל בבדיקת הירקות על ידי המשגיח, הכוללת קילוף ובדיקה חזותית יסודית. לאחר מכן, הכרוב עובר עיבוד הכולל קיצוץ דק ושטיפות חוזרות במים עם חומר פעיל ובזרם חזק. רק לאחר בדיקות נוספות במעבדה ייעודית, הירקות מאושרים לשימוש במטבחי צה"ל.

https://www.youtube.com/watch?v=u8864Yk8aaY

פיקוח מחמיר בכל היחידות

ביחידות שבהן אין משגיח כשרות מוצב, גם כן מועברים מוצרים שטופים ומוכנים לאכילה, שנבדקו מראש על ידי מערך הכשרות של צה"ל ואושרו כנקיים מחרקים. המאמץ לשמירה על כשרות נועד להעניק לחיילים תחושת ביטחון ושגרה, גם כשהם רחוקים מהבית ונמצאים בעומק השטח.

 

שתפו כתבה זו:

0 0 הצביעו
דירוג הכתבה
guest
0 תגובות
משוב מוטבע
הצג את כל התגובות
טוען עוד כתבות
דילוג לתוכן