המועצה הארצית לתכנון ובנייה אישרה אתמול (ג') תכנית חדשה שצפויה לחולל שינוי משמעותי במפת הבנייה של אזור המרכז, ולאפשר פיתוח נרחב בשטחים שנחשבו בעבר לבלתי ראויים לבנייה בשל סכנות שיטפונות.
מהלך תכנוני חדשני
הדבר מתאפשר בזכות מהלך תכנוני חדשני המבוסס על מערכות ספיגה מתקדמות שיאגרו את עודפי מי הגשמים, ויסייעו בהתמודדות עם בעיות ניקוז חמורות שהיו מכשול בפני הקמת שכונות חדשות בשפלה ובאזור החוף. כבר בטווח הקרוב, התכנית תאפשר קידום של כ-60 אלף יחידות דיור בערים כמו רמת השרון, הרצליה, תל אביב, רמת גן, פתח תקווה, הוד השרון וראש העין, ובטווח הרחוק צפויה לפרוץ דרך לפיתוח של מאות אלפי דירות נוספות.
שטחים ירוקים במרכז הארץ
בנוסף לפתרונות ההנדסיים, התכנית כוללת גם פיתוח מרחבים פתוחים שישמשו הן לוויסות מי הגשמים והן כשטחי נופש ופנאי – מהלך שצפוי לשפר את איכות החיים באזורי הבנייה החדשים ולהוסיף שטחים ירוקים במרכז הארץ.
עוד באותו הנושא
הדירה קרובה יותר: הצעד שיוזיל את עלויות הבנייה
שר הכלכלה והתעשייה חתם השבוע על שינוי בצו היבוא החופשי, ולפיו בוטל הצורך ברישיון יבוא למלט. מהלך זה צפוי להקל על הרגולציה, ולאפשר יבוא מלט ממגוון ספקים, להגביר את התחרות בשוק.
הביטול מהווה בשורה חיובית לעסקים קטנים ובינוניים, המתקשים לעמוד בדרישות הרגולציה הקיימת, ובכך יסייע בהורדת עלויות ובהגברת הגמישות בשרשרת האספקה. עבור היבואנים, רישיון היבוא היה צעד בירוקרטי בלבד, אך איחור בהגשתו היה עלול להוביל לעיכובים ולקנסות.
כ-60% מהמלט הנצרך בישראל מגיע מייבוא. עד לפני עשור, כ-90% ממנו יוצר על ידי חברת נשר. עם צעדי הממשלה לפתיחת השוק ליבוא, בוטל המונופול של נשר, מה שהוביל להגדלת התחרות בענף. המדינות העיקריות מהן מיובא מלט לישראל הן יוון, קפריסין, מצרים וירדן.