המטבח הקהילתי בכפר סבא, מיזם חדשני במרכז הקיימות העירוני "קיפוד," מושך אליו משפחות וילדים שמבקשים ללמוד כיצד לנצל שאריות מזון לבישול טעים ומזין. הסדנאות שהחלו לאחרונה מציעות לתושבים דרך יצירתית וחווייתית להפיק את המרב מחומרי גלם שנשארו במקרר או נאספו ממקורות שונים בעיר.
בשבוע שעבר התקיימה סדנת "מרק מכל דבר" בהנחיית עז תלם, מחבר ספרי בישול ובלוגר אוכל, שגם הוא תושב כפר סבא. המשתתפים למדו כיצד להשתמש בשאריות ירקות, עשבי תיבול, עלי כרובית וחומרים נוספים שבדרך כלל נזרקים, כדי ליצור מנות חדשות ומזינות. "הצלת מזון וניצול מקסימלי של חומרי גלם הם נושאים חשובים לי מאוד," סיפר תלם. "המטרה שלי היא ללמד איך לשנות הרגלי קנייה ובישול בצורה פשוטה שחוסכת כסף ומשאבים."
המשתתפים התרגשו לא רק מהבישול, אלא גם מהחיבור בין האנשים. "זו הייתה סדנה בלתי נשכחת," סיפרה אחת המשתתפות. "למדתי לבשל בצורה חכמה וגם הכרתי חברים חדשים."
עוד באותו הנושא
המיזם מבטא את ערכי הקיימות והקהילתיות שמובילים את העיר כפר סבא, תוך עידוד תושבים למנוע בזבוז מזון ולתמוך בסביבה. הפעילות זוכה לתמיכה רבה מצד התושבים, אשר רבים מהם כבר מתכננים להשתתף בסדנאות הבאות.
"זו הייתה סדנה מלמדת, מחברת עם חוויה בלתי נשכחת", מספרת אחת התושבות שהשתתפה בסדנה. "לא רק שלמדתי כיצד להשתמש בתבונה בחומרי גלם שיש לי בבית ולהכין מהם ארוחה טעימה ובריאה, גם הכרתי אנשים חדשים ונוצרו חברויות. זו בדיוק הפעילות שמאפיינת כל כך את כפר סבא, שהיא עיר מאוד קהילתית, תומכת, שמשלבת פעילויות למען התושבים והסביבה. אין לי ספק שאגיע גם לסדנה הבאה".