EN

ד׳ בניסן ה׳תשפ״ה |

2 אפריל 2025

מתכון בריא וקל: תחתיות ארטישוק ממולאות קינואה ברוטב הדרים

חלי ממן משתפת מתכון טעים ומזין – מושלם לארוחת ערב קלה או כתוספת לאירוח בריא

תחתיות ארטישוק ממולאות קינואה | צילום: באדיבות חלי ממן צילום יחסי ציבור

אם אתם מחפשים מנה קלילה, צבעונית ועם ניחוחות של בריאות – זה בדיוק המתכון בשבילכם. תחתיות ארטישוק ממולאות בתערובת קינואה, ירקות ועשבי תיבול, מוגשות ברוטב הדרים חמצמץ ומרענן. חלי ממן, מייסדת רשת התמיכה לאורח חיים בריא, מגישה את הגרסה שלה למנה שתכבוש את הצלחת – בלי רגשות אשם.

מרכיבים:

  • 8 תחתיות ארטישוק (אפשר להשתמש בקפואות
  • 1/2 כוס קינואה מבושלת
  • 3 בצלים בגודל בינוני קצוצים דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 עגבניה קלופה וחתוכה
  • 1 גזר מגורר דק
  • מיץ מחצי לימון
  • מיץ מתפוז או מקלמנטינה
  • מלח, פלפל
  • עשבי תיבול – פטרוזיליה, בזיליקום, טימין, נענע
  • 2 כפיות שמן זית

אופן ההכנה

  1. מבשלים את תחתיות הארטישוק:
    מרתיחים 3 כוסות מים עם מעט מלח, מוסיפים את תחתיות הארטישוק ומבשלים כ-10 דקות עד שהן מתרככות. מסננים ומצננים.
  2. מכינים את המילוי:
    מטגנים בצל אחד עם כפית שמן זית. מוסיפים שן שום, עגבנייה וגזר, מערבבים ומתבלים במלח ופלפל. מאדים עד שהגזר מתרכך.
  3. משלבים את הקינואה ועשבי התיבול:
    מוסיפים את הקינואה המבושלת ואת עשבי התיבול לתערובת, מערבבים היטב ומאדים עוד כ-5 דקות לספיגת טעמים.
  4. ממלאים את הארטישוקים:
    ממלאים את תחתיות הארטישוק בתערובת הקינואה והירקות.
  5. מכינים את הרוטב:
    מטגנים 2 בצלים עם כפית שמן זית עד להזהבה. מוסיפים שן שום, מלח, מיץ לימון ומיץ תפוז, ומביאים לרתיחה.
  6. מבשלים ומגישים:
    מעבירים את תחתיות הארטישוק הממולאות לסיר הרוטב ומבשלים כ-10 דקות. במהלך הבישול, מרטיבים מדי פעם את התחתיות עם הרוטב. להגשה – שופכים את הרוטב מעל.

בתיאבון!

שתפו כתבה זו:

0 0 הצביעו
דירוג הכתבה
guest
0 תגובות
משוב מוטבע
הצג את כל התגובות
טוען עוד כתבות
דילוג לתוכן