רגע היסטורי – בשר מתורבת החל להימכר בסופרמרקטים בסינגפור

לראשונה בעולם - הבשר שמיוצר במעבדה נמכר ישירות לצרכנים. למרות שרק 3% מהמוצר מיוצר מבשר מתורבת והשאר מחלבונים מהצומח, מדובר בתקדים היסטורי. בישראל, משרד הבריאות אישר את הרגולציה לקראת הגעת המוצר למסעדות.

מאת World Economic Forum - התמונה שבקובץ זה נחתכה מקובץ אחר, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=65595201

בשר זה כבר יצר סערה בארה"ב. כאשר מדינות כמו פלורידה ואלבמה הודיעו שיאסרו על הפצת הבשר המתורבת, בטענה שזה יפגע בתעשיות הבקר המקומיות.

מבין היתרונות הרבים שיש בבשר המתורבת לא ניתן להתעלם מהמחיר האטרקטיבי. בשר מתורבת, יחד עם שילוב של חלבונים מהצומח יביאו לבשר זול משמעותית מהבשר שאנו מכירים כיום.

המוצר שנמכר עכשיו יוצר על ידי חברת GOOD Meat מקליפורניה. החברה כבר מוכרת בסינגפור מתחום המסעדנות.

רגע, מה זה בכלל בשר מתורבת? בעיקרון, בשר אשר פותח במעבדה ולא של חיה בחוות גידול. אז למה זה נחשב בשר, בשונה מחלבונים מהצומח? משום שהבשר המתורבת גדל מתא בשר אמיתי שלי חיה.

כאמור, הבשר המתורבת יוצר סערות ומחלוקות רבות.
התומכים טוענים שהפיתוח יביא להורדת מחירים בשוק הבשר, להגנה על בעלי החיים ולשמירה על איכות הסביבה.
מנגד, יש הטוענים שהבשר המתורבת הוא מניפולציה של ענקיות המזון ושלבסוף שוק הבקר והחקלאים ייפגעו. בנוסף, יש חשש לחומרים ש"הונדסו" עם הבשר המתורבת.

בינואר השנה משרד הבריאות הישראלי נתן אישורים רגוליטריים לחברת Aleph Farms ובכך הפכה למדינה הראשונה שנותנת אישור לייצור בקר מתורבת. כאשר בארה"ב וסינגפור אושרו רק מוצרי עוף מתורבתים. הצפי הוא שכבר השנה יהיה ניתן לרכוש את המוצר החדש בישראל.

שתפו כתבה זו:

5 1 הצבעה
דירוג הכתבה
guest
1 תגובה
משוב מוטבע
הצג את כל התגובות
גלי שוקרון
גלי שוקרון
6 חודשים לפני

מחכה שיגיע לארץ

טוען עוד כתבות
דילוג לתוכן