בשר זה כבר יצר סערה בארה"ב. כאשר מדינות כמו פלורידה ואלבמה הודיעו שיאסרו על הפצת הבשר המתורבת, בטענה שזה יפגע בתעשיות הבקר המקומיות.
מבין היתרונות הרבים שיש בבשר המתורבת לא ניתן להתעלם מהמחיר האטרקטיבי. בשר מתורבת, יחד עם שילוב של חלבונים מהצומח יביאו לבשר זול משמעותית מהבשר שאנו מכירים כיום.
המוצר שנמכר עכשיו יוצר על ידי חברת GOOD Meat מקליפורניה. החברה כבר מוכרת בסינגפור מתחום המסעדנות.
עוד באותו הנושא
רגע, מה זה בכלל בשר מתורבת? בעיקרון, בשר אשר פותח במעבדה ולא של חיה בחוות גידול. אז למה זה נחשב בשר, בשונה מחלבונים מהצומח? משום שהבשר המתורבת גדל מתא בשר אמיתי שלי חיה.
כאמור, הבשר המתורבת יוצר סערות ומחלוקות רבות.
התומכים טוענים שהפיתוח יביא להורדת מחירים בשוק הבשר, להגנה על בעלי החיים ולשמירה על איכות הסביבה.
מנגד, יש הטוענים שהבשר המתורבת הוא מניפולציה של ענקיות המזון ושלבסוף שוק הבקר והחקלאים ייפגעו. בנוסף, יש חשש לחומרים ש"הונדסו" עם הבשר המתורבת.
בינואר השנה משרד הבריאות הישראלי נתן אישורים רגוליטריים לחברת Aleph Farms ובכך הפכה למדינה הראשונה שנותנת אישור לייצור בקר מתורבת. כאשר בארה"ב וסינגפור אושרו רק מוצרי עוף מתורבתים. הצפי הוא שכבר השנה יהיה ניתן לרכוש את המוצר החדש בישראל.
מחכה שיגיע לארץ