EN

ד׳ בניסן ה׳תשפ״ה |

2 אפריל 2025

שעת שינה נוספת: כל המידע על המעבר לשעון חורף

המעבר השנתי לשעון חורף יתרחש הלילה (בין שבת לראשון), ויזכה אותנו בשעת שינה נוספת. כיצד השינוי ישפיע על חיי היומיום שלנו?

freepik

הלילה בין שבת לראשון (26-27 באוקטובר 2024) נעביר את השעון שעה אחת אחורה. בשעה 02:00 יוחזרו המחוגים לשעה 01:00, מה שיעניק לנו שעת שינה נוספת. מעבר זה מסמן את תחילתה הרשמית של עונת החורף בישראל.

השינוי בשעון נקבע בחוק משנת 2013, המורה על מעבר לשעון חורף ביום ראשון האחרון של חודש אוקטובר. משמעות השינוי היא זריחה מוקדמת יותר של השמש, לצד שקיעה מוקדמת בהתאם. שעון החורף יישאר בתוקף עד ה-28 במרץ 2025.

עבור רוב משתמשי הסמארטפונים, עדכון השעה יתבצע באופן אוטומטי. עם זאת, מומלץ לוודא שהגדרות השעה בטלפון מכוונות לעדכון אוטומטי.

צילום דוד כהן/פלאש90

המעבר לשעון חורף מביא עמו שינויים משמעותיים בגוף. בתקופה זו, בה שעות האור מתקצרות, עולה רמת הורמון המלטונין בגוף, מה שעשוי לגרום לתחושת עייפות מוגברת. במקביל, הירידה בחשיפה לאור השמש משפיעה על רמות הסרוטונין, הורמון האחראי על מצב הרוח, מה שעלול להוביל לתחושות של דכדוך חורפי.

יתרון משמעותי של שעון החורף הוא התאמת שעות הפעילות האנושית לשעות האור הטבעיות. דבר זה מאפשר ניצול יעיל יותר של שעות האור, הן ברמה האישית והן ברמה המשקית.

שתפו כתבה זו:

0 0 הצביעו
דירוג הכתבה
guest
0 תגובות
משוב מוטבע
הצג את כל התגובות
טוען עוד כתבות
דילוג לתוכן