יום האחדות, המצוין מדי שנה בתאריך ט' בסיוון, הוא יום מיוחד המוקדש לקידום ערכי האחדות, השותפות והערבות ההדדית בחברה הישראלית. יום זה נקבע לזכרם של שלושת הנערים, איל יפרח, גיל-עד שער ונפתלי פרנקל, שנחטפו ונרצחו בקיץ 2014.
במסגרת יום האחדות מתקיימות ברחבי הארץ פעילויות רבות ומגוונות שמטרתן לחבר בין אנשים מקהילות ומגזרים שונים ולחזק את תחושת השותפות והגורל המשותף.
בין הפעילויות ניתן למצוא:
דיונים בעקבות שירים: תלמידים דנים בשירים העוסקים בנושאים כמו אחדות, שותפות וקבלת האחר.
עוד באותו הנושא
הכנת כרזות ויצירת סרטונים: תלמידים יוצרים עבודות יצירתיות המבטאות את תפיסתם את חשיבות האחדות.
מיזם "כמה טוב שנפגשנו": בני נוער עולים לרכבות, נוסעים למקומות שונים בארץ ופונים לנוסעים מכל חלקי החברה כדי לשוחח איתם ללא מחיצות.
מפגשים באוהלי הידברות: תלמידים ומנהיגות נוער מכל רחבי הארץ נפגשים כדי לדון בנושאים חברתיים ולשוחח על חשיבות האחדות.
צעדות "אחדות": רשויות מקומיות רבות מקיימות צעדות "אחדות" בהשתתפות תושבים מכל הגילאים.
פעילויות במערכת החינוך הבלתי פורמאלית: מתנ"סים וחברות נוער מקיימות פעילויות חווייתיות בנושא אחדות ושיתוף פעולה.
למערכת החינוך יש תפקיד מרכזי בקידום ערכי האחדות, השותפות והערבות ההדדית. לאורך כל שנת הלימודים, וביתר שאת במהלך חודש התקומה והגבורה, מתקיימות פעילויות חינוכיות רבות בנושאים אלו. יום האחדות חותם את אירועי חודש זה ומשמש כהזדמנות נוספת להדגיש את חשיבותם של ערכים אלו.
שר החינוך, יואב קיש, הדגיש את חשיבות יום האחדות דווקא בתקופה זו, שבה החברה הישראלית מתמודדת עם אתגרים ביטחוניים מורכבים. "רק יחד!", קרא השר, "כפי שההיסטוריה הוכיחה לנו וכפי שהורינו למדו אותנו – העם הישראלי יכריע כל אויב". קיש הוסיף כי מערכת החינוך תעלה על נס את הערכים המאחדים את החברה הישראלית ותעמיק באמצעות מגוון פעילויות חינוכיות-חווייתיות את ההיכרות והקירבה בין שלל גווני החברה.