במהלך דיון מיוחד שהתקיים היום (ד') בכנסת, התקבלה ברוב קולות הצעתו של ח"כ אביחי בוארון מהליכוד לקיים דיון נוסף ומעמיק בהתנהלות מערך הייעוץ המשפטי לממשלה. 51 חברי כנסת תמכו בהחלטה, ללא מתנגדים, לאחר שהאופוזיציה בחרה להחרים את ההצבעה.
בוארון: "הממשלה זקוקה ליועץ משפטי שאינו לעומתי"
ח"כ אביחי בוארון, שיזם את הדיון, הדגיש בנאומו את חשיבות המהלך: "הכנסת היום נתנה רוח גבית לממשלה להתחיל לפעול להעברת היועצת המשפטית מתפקידה. הממשלה זקוקה ליועץ משפטי שמאפשר לה לשרת את הציבור בצורה יעילה וללא עיכובים". לדבריו, המהלך נועד "לאפשר לממשלה להוציא לפועל את מדיניותה בשלל נושאים".
שר המשפטים, ח"כ יריב לוין, תמך בעמדת בוארון והצטרף לביקורת על היועצת המשפטית: "אין מדובר בייעוץ מקצועי אלא בהתנהלות פוליטית לחלוטין. אני מקווה שהממשלה תתכנס להביא עמדה ברורה בנושא זה, כפי שנדרש במצב הקיים".
עוד באותו הנושא
הרקע להחלטה
ההצעה הנוכחית עברה ברוב גדול, לאחר שבשבוע שעבר הצעה דומה נפלה בעקבות מהלך פרלמנטרי של האופוזיציה. הדיון התקיים תחת הכותרת "התנהלות מערך הייעוץ המשפטי לממשלה והנזק לציבור", ובמהלכו הדגישו תומכי ההצעה את הצורך הדחוף בשינוי.
בוארון חזר וציין כי ההצעה אינה נובעת משיקולים אישיים, אלא מתוך מחויבות לשיפור תפקוד הממשלה: "במצב בו קיימים חילוקי דעות מהותיים וממושכים בין הממשלה ליועץ המשפטי, כפי שעמדה על כך ועדת שמגר, הממשלה רשאית לפעול להחלפתו. אנו קוראים לממשלה למנות יועץ משפטי חדש, שיוכל ללוות אותה בצורה מקצועית ואפקטיבית".
תגובת האופוזיציה
האופוזיציה נמנעה מלהשתתף בהצבעה, כמחאה על קיום הדיון וההחלטה. לטענתם, מדובר בניסיון להחליש את מערכת המשפט ולפגוע בעצמאות היועץ המשפטי לממשלה.
החלטת הכנסת צפויה לעורר דיון ציבורי נרחב, כאשר הממשלה תידרש להכריע אם להיענות לקריאה ולנקוט צעדים לקידום מהלך פיטורי היועצת המשפטית לממשלה.