בראשון בספטמבר תיפתח שנת הלימודים תשפ"ה, והאתגרים הניצבים בפני מערכת החינוך בצל המצב הביטחוני הם רבים ומורכבים. במשרד החינוך מסיימים בימים אלה את ההיערכות הדרושה כדי להבטיח פתיחת שנה חלקה ובטוחה, תוך התמודדות עם השפעות המלחמה ובמתן פתרונות לאלפי התלמידים המפונים על ידי בניית בתי ספר זמניים וכיתות לימוד בהשקעה כוללת של 140 מיליון שקלים.
בתי הספר הזמניים יבנו במיוחד עבור התלמידים המפונים מאזורי הלחימה. בבתי הספר הללו ילמדו תלמידים שנאלצו לעזוב את בתי הספר הקיימים או שלא קיבלו מענה הולם עד כה, כאשר המטרה היא להעניק להם חווית לימודים רגילה, כולל תמיכה רגשית, ולמנוע מצב שבו ימשיכו ללמוד תחת תנאים קשים עד בלתי אפשריים בישובים המפונים.
במשרד החינוך רואים את המאמץ הנוכחי כצעד הכרחי להצלת מערכת החינוך בצפון. ד"ר אורנה שמחון, מנהלת מחוז הצפון במשרד החינוך שמובילה את הפרויקט, ציינה בראיון לynet בתחילת השבוע כי "אחרי שנת לימודים שנייה בחוץ, יהיה קשה להשיב אותם הביתה". בכך, המשרד מחזק את החוסן של תושבי הצפון ואולי גם יסייע בהחלטתם האם לחזור לביתם לאחר המלחמה. במשרד החינוך שואפים לא רק להבטיח חווית לימודים רגילה, אלא גם חזרה לשגרה אישית של כל תלמיד ותלמיד עם המורים והחברים המוכרים לו מהבית, במינימום פגיעות ובמקסימום ביטחון.
עוד באותו הנושא
בריאיון לכאן רשת ב', שר החינוך יואב קיש, הדגיש הבוקר (רביעי) את המחויבות של מדינת ישראל לביטחונם של התלמידים. לדבריו, "לא מכניסים ילדים למקום שאין בו מיגון, אין מסגרת אחת שלא ממוגנת". בנוגע לדרכי ההגעה לבתי הספר, קיש ציין כי הוא "מבין את החששות", ומרגיע באומרו כי פיקוד העורף יכניס את נתיבי הנסיעה אל בתי הספר השונים בגולן לפוליגונים של כיפת ברזל (התחומים עליהם מגינות מערכות ההגנה) במהלך שעות ההגעה והפיזור של התלמידים, כדי להבטיח שההגעה והחזרה אל בתי הספר יהיו בביטחון רב ככל האפשר.
שר החינוך הוסיף כי על מנת להחזיר את השקט והביטחון לתושבי הצפון, "מדינת ישראל חייבת להיכנס ללחימה עצימה מול לבנון וחיזבאללה, מחוייבים להחזיר את השקט לתושבים בצפון".