לקראת ביטול זכויות היתר של אונר"א בישראל

הארגון לתמיכה בפליטים הפלסטיניים הוכיח במלחמה את פעילותו נגד ישראל - ואין סיבה שיהנה יותר מחסות מיוחדת תחת החוק הישראלי.

אונר"א. ויקיפדיה

היום (רביעי) עברה בכנסת הצעה טרומית להחרגת אונר"א מן החוק הישראלי לזכויות-יתר עבור מוסדות האו"ם. ההצעה הוגשה ע"י חברי כנסת מהקואליציה ומהאופוזיציה (רון כץ מיש עתיד, דן אילוז מהליכוד, יוליה מלינובסקי מישראל ביתנו), ועברה ברוב מוחץ של 58 תומכים מול 6 מתנגדים בלבד. בשלב הבא מתקדם החוק אל ועדות הכנסת, שם ינוסח באופן מדוקדק ויעבור ביקורות, ובהמשך יתקדם למעבר בשלוש קריאות במליאה הראשית.

כיום, החוק הישראלי קובע שארגוני האו"ם הפועלים בשטח ישראל זכאים לזכויות-יתר מסוימות, ובהן חסינות מפני העמדה לדין, פטור ממס הכנסה, פטור או הנחה בארנונה (משמעותי ביותר עבור מוסדות או"ם הממוקמות בערי ישראל הגדולות), חסינות ארכיונים וכו'. אין מדובר בחוק ישראלי מיוחד, אלא בסטנדרט עולמי מקובל ביחס לאו"ם ומוסדותיו.

עם זאת, ארגון אונר"א המיועד באופן ספציפי לטיפול בפליטים פלסטינים ממלחמת העצמאות (הארגון היחידי מסוגו שעודנו קיים) החריג את עצמו בעליל מן הסטנדרט. מזה שנים ברור כי אונר"א מהווה חלק מהבעיה ולא חלק מהפתרון, כאשר בעשייתו הוא למעשה משמר את בעיית הפליטים הפלסטיני באופן תמידי, ובמוסדות החינוך הממומנות ומאורגנות בידיו נמצאו חומרי הסתה ושנאה נגד ישראל.

אך הקש ששבר את גב הגמל מבחינת ישראל הגיע ב-7 באוקטובר – כאשר הוכח כי פעילים וחברים בארגון השתתפו באופן אקטיבי במתקפה הרצחנית על ישראל. בנוסף, במהלך התמרון הקרקעי נתגלה אמל"ח במבני אונר"א, נוסף על מנהרות ענק של חמאס מתחת למתחמי הארגון – כאשר לא ייתכן ועובדי הארגון לא הבחינו בדבר מה חריג בסביבתם. לנוכח גילויים אלו מועבר כעת החוק בכנסת, אשר ישלול מאונר"א זכויות יתר שבהחלט לא מגיעות לו.

שתפו כתבה זו:

0 0 הצביעו
דירוג הכתבה
guest
0 תגובות
משוב מוטבע
הצג את כל התגובות
טוען עוד כתבות
דילוג לתוכן