ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע על כוונתו לקדם את חוק הגיוס שהגיש שר הביטחון דאז בני גנץ, חוק המגדיר גיל פטור 21 לשנתיים הקרובות ומגדיל בהדרגה את יעדי הגיוס. מטרת החוק: הגדלת מספר המתגייסים, ובפרט חרדים. ייתכן שמדובר בניסיון לגייס תמיכה קואליציונית או לשפר תדמית. אישור החוק עשוי להוביל לגידול במספר המתגייסים, אך ייתכן גם שיעורר התנגדות. גורל החוק ופרטיו הסופיים טרם נקבעו.
מי שהתנגד להחלטה זו הוא השר חילי טרופר, אשר הטיל ערר על החלת דין הרציפות להצעת חוק הגיוס של גנץ מהממשלה הקודמת, אך הממשלה לא אישרה אותו, והכנסת צפויה לאשר את דין הרציפות.
גם בני גנץ שלמעשה יזם בעצמו את השיטה, מתנגד למהלך – "ישראל זקוקה לחיילים ולא לתרגילים פוליטיים שקורעים את העם בעת מלחמה".
עוד באותו הנושא
ההתנגדות להעברת החוק במתכונת הזו נובעת מהשוני שבמציאות עמה מתמודדים המדינה וצה"ל בעת הנוכחית מזו שהתקיימה בעת גיבוש הצעת החוק הקודמת, לרבות לחימה פעילה ועצימה במספר זירות בו זמנית. עוד הובהר כי הסדר גיוס אינו יכול להתקבל בהתעלם מצרכי הביטחון, ממערכת הביטחון מהשלכותיו הכלכליות והשלכותיו על הציבור.
שר הבטחון יואב גלנט הגיע לישיבת הממשלה ומתח ביקורת על כל השיטות – גם על ניסיון העברת החוק במתכונת גנץ וגם על הערר של חילי טרופר:
" במקום שהממשלה תקדיש שעות להגעה להסכמה עבור הלוחמים, אנחנו יושבים כאן שעות ומתווכחים עבור המצביעים. נדמה לי ששכחתם עבור מה קמה ממשלת האחדות, אז תנו לי להזכיר לכם: עבור המלחמה, לא בשביל הבחירות".