העדפות הצריכה נחשפות: זה מה שהישראלים ממשיכים להוציא עליו

נתוני הלמ"ס החדשים מצביעים על מגמת עלייה מתונה של 1.1% בסך הרכישות בכרטיסי אשראי, עם גידול משמעותי בצריכת מזון ומשקאות (0.9%) ומוצרים חיוניים נוספים. מנגד, נרשמה ירידה חדה של 4.8% ברכישות שירותים ושל 0.7% במוצרי תעשייה.

Photo by Hadas Parush/Flash90     

בצל תמורות כלכליות גלובליות והשפעות מקומיות על המשק, נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לחודשים אוגוסט-אוקטובר 2024 מגלים כי הציבור הישראלי שומר על יציבות כלכלית מסוימת עם עלייה כוללת ברכישות בכרטיסי אשראי בשיעור שנתי של 1.1%. העלייה מתבטאת בעיקר בצריכת מזון ומשקאות, אך הירידות החדות בשירותים ובמוצרי תעשייה מצביעות על אתגרים כלכליים וחברתיים שיש לתת עליהם את הדעת.

נתוני הלמ"ס מגלים כי סך הרכישות בכרטיסי אשראי גדל בחודשים אוגוסט-אוקטובר 2024 בקצב שנתי של 1.1%, המשקף המשך צריכה יציבה במוצרים חיוניים. בפרט, רכישות מזון ומשקאות (כולל שירותי אוכל) עלו ב-0.9% לעומת התקופה הקודמת, ואילו "מוצרים ושירותים אחרים" – קטגוריה הכוללת דלק, חשמל, מחשבים וציוד רפואי – רשמו עלייה של 1.8%.

עם זאת, תחום השירותים חווה ירידה חדה של 4.8%, בעיקר עקב צמצום הוצאות על טיסות, תיירות ופנאי. גם מוצרי התעשייה, הכוללים רהיטים, אלקטרוניקה והלבשה, רשמו ירידה של 0.7%, תוך דגש על ירידות בקטגוריות כמו הלבשה והנעלה (4.6%-) וציוד אלקטרוניקה (2.9%-).

צילום פלאש90

השינויים בהרגלי הצריכה מעידים על מעבר להוצאות בסיסיות יותר, במיוחד על רקע אי-ודאות כלכלית והעדפה לחיסכון. למרות זאת, נתוני הצמיחה במוצרים חיוניים ובמגזר הטכנולוגי מעידים על יציבות יחסית, תוך התאמה לאתגרים הכלכליים הנוכחיים. הנתונים משקפים את תמונת המצב של המשק הישראלי: צרכנים ממשיכים לצרוך מוצרים חיוניים ומעדכנים את סדרי העדיפויות בהתאם למצב הכלכלי.

שתפו כתבה זו:

0 0 הצביעו
דירוג הכתבה
guest
0 תגובות
משוב מוטבע
הצג את כל התגובות
טוען עוד כתבות
דילוג לתוכן