הצעת חוק חדשה: ירושה, גם ברשתות החברתיות

תיקון החוק הקיים: ירושה תכלול את כלל חשבונות הדיגיטל של האדם.

freepik

בעידן הדיגיטלי, בו חיינו מתרחשים במידה רבה באופן מקוון, ניהול עשרות ואף מאות חשבונות בשירותים שונים הפך לנורמה. עם זאת, ניהול יעיל של סיסמאות ומידע אישי מהווה אתגר משמעותי, ועלול להוביל למצבים טרגיים בהם משפחות מתקשות לקבל גישה לחשבונות של יקיריהם לאחר מותם, בעקבות היעדרות התיקון הנכון בחוק.

כדי להתמודד עם בעיה זו, הוגשה הצעת חוק חדשה בוועדת החוקה, המבקשת לאפשר רישום צוואות דיגיטליים. מטרת החוק היא לאפשר לאנשים לקבוע מי יקבל גישה לחשבונותיהם הדיגיטליים לאחר מותם, וכן לקבוע כיצד ינוהל המידע האישי המאוחסן בהם.

הצעת החוק כוללת מספר סעיפים עיקריים:

  • הגדרת צוואה דיגיטלית: הצעה זו תגדיר מהו צוואה דיגיטלית ותקבע את התנאים הדרושים להקמתה.
  • רישום צוואות דיגיטליות: הצעה זו תאפשר לאנשים לרשום צוואות דיגיטליות במאגר מידע מרכזי, שיהיה זמין לרשויות ולגורמים רלוונטיים לאחר מותם.
  • הגבלות על גישה למידע: הצעה זו תקבע מי יוכל לקבל גישה למידע המאוחסן בחשבונות הדיגיטליים של אדם לאחר מותו, וכן תגדיר את אופן השימוש במידע זה.
  • הגנה על פרטיות: הצעה זו תבטיח הגנה על פרטיות המידע המאוחסן בחשבונות הדיגיטליים, ותקבע אמצעי אבטחה למניעת גישה לא מורשית.

הצעת חוק זו חשובה במיוחד בעידן הדיגיטלי, בו אנו צוברים כמות עצומה של מידע אישי בחשבונותינו המקוונים. מידע זה עשוי לכלול זיכרונות יקרים, תמונות, סרטונים, מסמכים חשובים ועוד. רישום צוואות דיגיטליות יאפשר לאנשים להבטיח שמידע זה לא יאבד לאחר מותם, ויגיע לידיים הנכונות.

"למידע הדיגיטלי בחיים ולאחר המוות עשוי להיות ערך פיננסי או סנטימנטלי רב בעבור בני משפחה, אך התלות בספקי גישה ובמדיניות הפרטנית שלהם והשימוש בסיסמאות גישה אישיות מגבילות את האפשרות של בני משפחה לגשת למידע. אומנם מקובל לטעון כי מבחינה משפטית פרטיותם של המתים בחוק הישראלי מוגבלת, אך יש עמדות שונות בדבר הקניית גישה למידע הדיגיטלי שלהם לבני משפחה לאחר מותם בשל החשש לפגיעה בפרטיותו של הנפטר", כתב ח"כ ארז מלול, מגיש הצעת החוק בדברי ההסבר שלה.

"אצל ספקים מסוימים, על מנת לקבל גישה לחשבונות המקוונים של הנפטר נדרשים בני משפחתו לפנות לבית המשפט כדי לקבל צו משפטי מיוחד לספקי האינטרנט. במקרים אחרים, אין אפשרות כלל לגשת לחשבונו הדיגיטלי של הנפטר ברשת החברתית", הוסיף מלול. חשוב לציין כי תיקון החוק הינו צעד חשוב ואף הכרחי בעקבות המלחמה והמצב במדינה, כאשר משפחות רבות נשארו ללא מענה בתחום זה.

שתפו כתבה זו:

0 0 הצביעו
דירוג הכתבה
guest
0 תגובות
משוב מוטבע
הצג את כל התגובות
טוען עוד כתבות
דילוג לתוכן