תקווה חדשה נרשמה אתמול בתחום הטיפול באלצהיימר, כאשר מינהל המזון והתרופות האמריקני (FDA) אישר תרופה חדשנית למחלה. על פי דיווח בניו יורק טיימס, התרופה, הידועה בשם המסחרי Kisunla, הוכיחה יכולת להאט את קצב ההידרדרות הקוגניטיבית בשלבים המוקדמים של המחלה.
חברת התרופות האמריקנית לילי, יצרנית התרופה, מדגישה את יעילותה אך גם מזהירה מפני תופעות לוואי פוטנציאליות חמורות, כגון נפיחות ודימום במוח. עלות הטיפול, הנמשך כשנה, צפויה להגיע ל-23 אלף דולר.
Kisunla מצטרפת לתרופה קודמת, לקמבי, שאושרה בשנה שעברה. שתי התרופות מבוססות על עירוי לווריד ומסוגלות לעכב את התקדמות הדמנציה במספר חודשים. ואולם, היתרון המשמעותי של Kisunla, לפי החברה, הוא האפשרות להפסיק את הטיפול לאחר השגת המטרה הטיפולית – הסרת הפלאק המצטבר במוח, הנחשב לגורם מרכזי בתסמיני אלצהיימר.
עוד באותו הנושא
אן ווייט, סגנית נשיא בכירה בלילי ונשיאת חטיבת מדעי המוח, הסבירה: "לאחר השגת המטרה של הסרת הפלאק, אפשר להפסיק את הטיפול". היא הוסיפה כי גישה זו עשויה להפחית את העלות הכוללת, את אי-הנוחות הכרוכה בטיפול ואת הסיכון לתופעות לוואי.
תוצאות הניסוי הקליני, שנמשך 18 חודשים, מראות כי 17% מהמשתתפים הצליחו להפסיק את הטיפול לאחר חצי שנה, 47% הפסיקו תוך שנה, ו-69% תוך שנה וחצי. חשוב לציין כי ההאטה בהידרדרות הקוגניטיבית נמשכה גם לאחר הפסקת הטיפול.
התפתחות זו מסמנת צעד משמעותי בטיפול באלצהיימר, מחלה שעד כה נחשבה לבלתי הפיכה, ומעניקה תקווה חדשה לחולים ולמשפחותיהם.