כמו בכל מערכת דו-מפלגתית, המפלגה הדמוקרטית מכליליה בתוכה מספר זרמים הנבדלים מאוד זה מזה. שני הזרמים המרכזיים, הניכרים בניגודים ביניהם בשנים האחרונות, הם הזרם הדמוקרטי המתון, בעל האוריינטציה הממסדית (מיוצג ע"י אנשים כגון הנשיא ביידן, מנהיג הרוב בסנאט שומר, ועוד), והזרם הפרוגרסיבי הקיצוני, בעל האוריינטציה האנטי ממסדית (המיוצג בקונגרס כיום בידי הסקוואד – עם נציגות כגון אלכסנדריה אוקסיו-קורטז, רשידה טליב ואילהאן עומאר).
המלחמה ברצועת עזה חשפה את הדעות המנוגדות שבין הזרמים התוך-מפלגתיים ביחס לישראל – כאשר הזרם המתון גילה באופן מתמיד אהדה ותמיכה בישראל (יחד עם רצון כללי לסיים את המלחמה), בעוד הזרם הקיצוני גילה אהדה רבה יותר לפלסטינים, ואף האשים את ישראל ברצח עם. אחד המתבטאים הקיצוניים בעניין היה חבר בית הנבחרים ג'מאל באומן, נציג מחוז בחירה החולש על חלק ממנהטן בבית הנבחרים.
מחוז הבחירה של באומן דמוקרטי באופן כמעט מוחלט, ולכן הבחירות בו מוכרעות בעיקר במסגרת הבחירות המקדימות הפנים-מפלגתיות. במחוז אוכלוסייה יהודית גדולה, ובמשך עשרות שנים היה המחוז מיוצג בידי אליוט אנגל, יהודי פרו-ישראלי; אך ב-2020, עם תנופת מחאות ג'ורג' פלויד, הצליח באומן (ד"ר לחינוך אפרו-אמריקאי) לנצח את אנגל בבחירות המקדימות. בתחילה לא הביע באומן עמדות קיצוניות, אך במהלך השנים חלה הידרדרות ביחסו לישראל במקביל להתקרבות שלו אל הסקוואד – דבר שהגיע לשיאו בהאשמת ישראל ברצח עם, החרמת הנאום של הנשיא הרצוג בקונגרס, ואף הכחשת חלק ממעשי חמאס ב-7 באוקטובר.
עוד באותו הנושא
בבחירות המקדימות לקראת הבחירות לבית הנבחרים, שיתחוללו בנובמבר הקרוב במקביל לבחירות לנשיאות, ניצב מול באומן איש העסקים ג'ורג' לטימר, אשר מייצג את הזרם המתון. לטימר תומך בישראל, ונתמך בידי שדולת איפא"ק – אשר השקיעה סכום עתק של 15 מיליון דולר בקמפיין הבחירות של לייטמר בתקווה להביס את באומן, דבר שהפך את הקמפיין ליקר בתולדות הבחירות לבית הנבחרים האמריקאי, כאשר במקביל גייס באומן גם כן מיליונים רבים מתומכי הקו הפרוגרסיבי ברחבי ארה"ב.
בסופו של דבר, בבחירות שהתקיימו אתמול (שלישי) הביס ליטמר את באומן ברוב של כ-60%. הדבר מהווה ניצחון מהותי לתומכי ישראל בניו-יורק ובארה"ב ככלל, ומעלה תקווה כי כמו באומן, כך שאר הקיצוניים שהציבו עצמם בצד החמאס יגלו בבחירות הקרובות כי הרחיקו לכת, וישלמו על כך מחיר אלקטורלי.