חצי שנה לאחר הבחירות בהולנד, בהן נרשמה עלייה משמעותית בעוצמת מפלגות הימין במדינה – כאשר ייתכן והדבר היה קשור למאורעות ה-7 באוקטובר בישראל, שהתחוללו שבועות ספורים לפני הבחירות – הגיעו המפלגות ההולנדיות להסכמות אודות הרכבת קואליציה חדשה שתוביל את המדינה בשנים הקרובות. הולנד היא אמנם מדינה קטנה, אך משמעותית מאוד עבור הכלכלה העולמית: מדובר בכלכלה ה-17 בגודלה בעולם (פי שניים מגודל הכלכלה הישראלית, ויותר גדולה אף מערב הסעודית וטורקיה), ובה נמצא גם נמל המסחר העיקרי של היבשת האירופאית – נמל רוטרדאם.
הדמות הדומיננטית בממשלה החדשה הוא חירט וילדרס, ראש מפלגת 'המפלגה למען החירות'. מפלגתו של וילדרס גדלה באופן משמעותי בבחירות, ותהיה הגדולה ביותר בקואליציה החדשה. אף על פי כן, וילדרס עצמו כנראה לא יהיה ראש ממשלה, בשל היותו דמות מעט שנויה במחלוקת, ובמקומו יכהן מועמד פשרה סמלי יותר (ככל הנראה רונלד פלסטרק, רופא ויזם במקצועו) – צעד המסמל אחריות פוליטית מצדו של וילדרס.
וילדרס נשב לתומך גדול של מדינת ישראל (התנדב בקיבוץ במשך שנה בצעירותו), והביע תמיכה בה ובמלחמתה מאז שהחלה – דבר המתכתב עם הסוגיה העיקרית שכנראה תעמוד על סדר היום של הממשלה החדשה, שאלת היחס הראוי אל הפליטים המוסלמים במדינה. וילדרס נחשב כבעל דעות קיצוניות ביחס לאסלאם, ולממשלה תהיה מן הסתם מדיניות נוקשה יותר כלפי הגירה. כחלק מההסכמים הקואליציונים, נקבע כי הממשלה ההולנדית החדשה תדון במועד מתאים להעברת השגרירות ההולנדית לירושלים (כיום נמצאת השגרירות ברמת גן, על גבול תל-אביב) – צעד שיהווה תמיכה בינלאומית חשובה ביותר עבור ישראל בעת זו.