מחזקים ומתחזקים: הסיפור מאחורי התמיכה היהודית העולמית בישראל

מאז פרוץ המלחמה הקהילות היהודיות בעולם רק מנסות להרגיש חלק מהמאבק. משלחות רבות של יהודים מכל העולם הגיעו להתנדב, לתרום ובעיקר להרגיש חלק ממשהו גדול.

קרדיט: כנרת ריפקינד

התמיכה היהודית בישראל מרחבי העולם רק גוברת עם הזמן. מאז תחילתה של מלחמת חרבות ברזל תרומות רבות הגיעו ארצה והמוני מתנדבים מקהילות יהודיות בכל רחבי העולם הגיעו ארצה לתת את חלקם במאבק.

שוחחנו עם הילה, תושבת ניו יורק שלקחה חלק בארגון של משלחות רבות מטעם עמותת "אמונה אמריקה" על התופעה המלבבת.

"שלוחות של אמונה מכל רחבי העולם מארה"ב, מדרום אמריקה, מאירופה מדרום אפריקה ומעוד מדינות שלחו משלחות לארץ להתנדבויות", מספרת הילה.

"עשינו קטיף, ביקורי פצועים בבתי חולים, על האשים לחיילים, ועוד המון דברים שעושים טוב לאנשים. אפילו חלק מחברי ההנהלה של העמותה נסעו לארץ כמעט כל חודש להתנדבויות. ממש מחמם את הלב".

"חבר'ה שהגיעו מאירופה ומאוסטרליה הפשילו שרוולים והלכו לעבוד בחקלאות, אחרים ביקרו משפחות שכולות. ממש מדהים.  יש קבוצות ענקיות ברשתות החברתיות של שמפרסמות התנדבויות בארץ בכל התחומים: בארוחות לחיילים, בתרומות דם, בחקלאות, ממש בהכל."

קרדיט: כנרת ריפקינד

הציונות כאן

"אם כמה שקשה להיות פה ציוני ולפעמים קשה להגיד את זה, הציונות כאן. חייה וקיימת", אמרה הילה כששאלתי אותה מהיכן הזיקה לארץ של כל אותם צעירים יהודים.

"על פי סקר שנערך כאן לא מזמן לא פחות מ-80 אחוזים מהיהודים בארצות הברית מגדירים את עצמם ציונים.

לדעתי, הרוב מגיע מהחינוך היהודי כאן, בין דתי בין חילוני. הילדים שלי למשל, גדלו פה בניו יורק והתחנכו בבתי ספר יהודים בהם שרו את התקווה מול דגל ישראל, לומדים עברית ומדברים על ישראל כל הזמן. חיילים ובנות שרות מבקרים פה מהארץ והכל מוקף באהבת הארץ."

אתר הזיכרון במתחם הנובה. קרדיט: כנרת ריפקינד

"ולא רק בניו יורק זה כך", סיפרה הילה, "גם בקהילות יהודיות קטנות במקומות מאוד נידחים מחנכים כולם לציונות. בתי ספר רבים מעודדים מעודדים את התלמידים לעשות "gap year" בסיום התיכון. זו בעצם שנה שבה הם חיים בארץ באוניברסיטאות או ישיבות ומתנדבים בכל מיני פרויקטים. רבים מהם מתחברים לישראליות ובוחרים לעלות ארצה ולהתגייס לצבא".

"גם הבן שלי, שעכשיו נמצא בארץ בצבא עשה שנה כזו. הם טיילו בכל רחבי הארץ ונפגשו עם ההווי הישראלי מה שמאוד השפיע עליו בהמשך. גם הבת שלי הצטרפה לאחרונה לטיול בארץ מאילת ועד הכינרת. הציונות בתפוצות עוברת הלאה והיא חיה וקיימת".

רוצים להרגיש חלק

"החברה שעוזרת לנו באמונה לארגן את המשלחות דיווחה על עלייה של 200% בביקוש למשלחות. זאת אומרת, שלא רק שלא מפחדים להגיע לכאן, אנשים רוצים להגיע לכאן.  ב-3-4 החודשים האחרונים אותה חברה ארגנה 60 או 70 משלחות. כל משלחת היא לפחות 40 איש ויכולה להגיע עד ל-100. החברה שארגנה את הטיול שבו השתתפה הבת שלי, NCSY, עשתה עוד 30 כאלו כשבכל אחד יש לפחות 50-60 צעירים."

קרדיט: כנרת ריפקינד

"מעבר להתנדבויות, המשלחות מחזקות את הכלכלה הישראלית כשהמשתתפים ישנים במלונות, אוכלים במסעדות, קונים בשווקים ומחזקים עסקים קטנים."

"הבת שלי חזרה ואמרה שלא רק שהיא לא הרגישה פחד, היא חשה ביטחון גדול. אני יכולה לספר לך שבאחת המשלחות בהן השתתפתי נקלענו לרצף אזעקות. אירועים שכאלו רק מחזקים את ההבנה של מה הישראלים עוברים ומגדילים את התמיכה וההזדהות איתם".

קרדיט: כנרת ריפקינד

"במקרים רבים, באנו לחזק פצועים ומשפחות ויצאנו מחוזקים בעצמנו. כל אחד שחוזר ממשלחת שכזאת נהיה שגריר של ישראל בביתו".

שתפו כתבה זו:

5 1 הצבעה
דירוג הכתבה
guest
0 תגובות
משוב מוטבע
הצג את כל התגובות
טוען עוד כתבות
דילוג לתוכן