במהלך השנה האחרונה, מוקד 101 של מד"א קיבל לא פחות מ-2,713,000 שיחות, כאשר זמן המענה הממוצע עמד על שתי שניות בלבד. הארגון הכשיר כ-410,000 אנשים בקורסי החייאה ועזרה ראשונה, מתוכם עשרות אלפים השתתפו ב-2,669 קורסי הדרכה חינמיים לעזרה ראשונה בשעת חירום.
בתחום תרומות הדם, צוותי מד"א הצליחו לגייס כ-325,000 מנות דם ברחבי הארץ, בחדרי התרמה ובבסיסי צה"ל. לראשונה, סופק "דם מלא" ישירות בשטחי הלחימה על ידי כוחות צה"ל. במקביל, בנק החלב של מד"א סיפק 4,078 ליטר חלב לפגיות ברחבי הארץ, מתוכם 2,107 ליטר יועדו לתינוקות נזקקים בעקבות אירועי המלחמה וההסלמה בצפון.
בתחום הטיפול בנשים הרות, מד"א פינה 16,283 נשים לבתי חולים, כאשר 1,062 מתוכן ילדו בעזרת צוותי הארגון בביתן או בדרך לבית החולים. בעקבות המלחמה, הושק פרויקט "פותחות ציר" בשיתוף עם ארגון המיילדות, במסגרתו צוידו כ-50 מיילדות כונניות בציוד מלא לקבלת לידה בטוחה.
עוד באותו הנושא
מערך כלי הרכב של מד"א הורחב באופן משמעותי מאז פרוץ המלחמה, עם תוספת של כ-600 כלי רכב, כולל אמבולנסים ממוגני ירי, ניידות טיפול נמרץ, אופנועים, ניידות התרמת דם ואוטובוס פינוי מיוחד. בנוסף, צפויה הרחבה נוספת של הצי בעתיד הקרוב.
כוח האדם של מד"א גדל אף הוא, עם הצטרפותם של כ-5,000 מתנדבים חדשים, מתוכם כ-3,500 בני נוער בגילאי 15-18. המתנדבים החדשים משתלבים בפעילות ההצלה והסיוע ברחבי הארץ, כולל באירועי חירום.
במהלך המלחמה, יצא לפועל פרויקט 'צוותי מגן', במסגרתו הוכשרו אלפי אנשי קהילה בפריפריה ובערים להגשת עזרה ראשונה מיידית. הפרויקט נועד לשפר את זמני התגובה ולהנגיש טיפול רפואי מהיר על ידי אנשי קהילה מיומנים.
מנכ"ל מד"א, אלי בין, הדגיש כי השנה החולפת הביאה עמה הפקת לקחים משמעותית, שהובילה לשיפור המענה הרפואי בזמן חירום. הארגון יישם את הלקחים מאירועי ה-7 באוקטובר ומאירועים ביטחוניים נוספים במהלך המלחמה, תוך הגדלת כוח האדם, הרחבת צי כלי הרכב וביצוע תרגילים המדמים אירועי רב נפגעים. "מגן דוד אדום פועל כל הזמן על מנת להשתפר, להתרחב ולהבטיח את הביטחון הרפואי בארץ," סיכם בין.
הנתונים המרשימים שחשף מד"א מדגישים את המאמצים הכבירים של הארגון בהתמודדות עם אתגרי המלחמה ואת מחויבותו המתמשכת לביטחונם הרפואי של אזרחי ישראל. עם המשך ההיערכות וההתאמה לאתגרים המשתנים, מד"א ממשיך להוות עמוד תווך מרכזי במערך החירום והרפואה בישראל.