השפעת החיסולים על חמאס היא משמעותית. הארגון עבר שינוי מבני, מארגון טרור מסודר לצבא גרילה מבוזר. נוכחות צה"ל ברצועה וחיסול בכירים פגעו ביכולת הפיקוד והשליטה המרכזית של חמאס. כתגובה, הארגון מנסה לגייס לוחמים חדשים גם בזמן הלחימה, כחלק ממאמצי השיקום שלו.
לפגיעה בבכירי חמאס יש חשיבות כפולה. ראשית, הם מהווים סמל עבור הארגון, ושנית, הם משפיעים על סיכויי חמאס להשתקם בעתיד. ישראל רואה בחיסול הנהגת חמאס יעד אסטרטגי, ומקווה ליצור תודעת ניצחון באמצעות פעולות אלו. בנוסף, חיסולי הבכירים עשויים להשפיע על עסקאות לשחרור חטופים ועל יכולת הארגון להתאושש לאחר הלחימה.
החלפת מנהיגות בכירה מציבה אתגרים משמעותיים בפני חמאס. בניגוד למפקדים זוטרים, קשה למצוא מחליפים לבכירים בעלי ניסיון רב-שנתי. יתרה מזאת, אובדן הידע והניסיון של אלה שהיו מעורבים בבניית יכולות הארגון לאורך זמן מקשה על המשך פעילותו התקינה של הארגון.
עוד באותו הנושא
המצב הנוכחי של חמאס מאופיין בפגיעה משמעותית בתשתיות. רוב תעשיית הנשק של הארגון נפגעה, והוא מתקשה לייצר או להבריח נשק חדש. למרות זאת, חמאס ממשיך בניסיונות לגייס לוחמים חדשים, במאמץ לשמר את כוחו הצבאי.
האסטרטגיה הישראלית כוללת פגיעה רחבה, לא רק בבכירי חמאס, אלא גם באנשי ביטחון פנים ומשטרה. מטרת ישראל היא למנוע התארגנות מחודשת של חמאס ולפגוע ביכולתו לשקם את עצמו לאחר הלחימה.
לסיכום, ניסיון החיסול של ראאד סעד מדגיש את המאמצים הישראליים לפגוע במנהיגות חמאס ולשבש את פעילותו. ההשפעות ארוכות הטווח של פעולות אלו על עתיד הארגון ועל המצב באזור עדיין אינן ברורות לחלוטין, אך ברור כי הן מציבות אתגרים משמעותיים בפני חמאס.